Μητσοτάκης: Έρχεται ειδικό μισθολόγιο το 2024 για τις Ένοπλες Δυνάμεις - Διεκδικούμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: Έρχεται ειδικό μισθολόγιο το 2024 για τις Ένοπλες Δυνάμεις - Διεκδικούμε να είμαστε πρωταγωνιστές στην Ευρώπη
«Απέχουμε αρκετά από το να είμαστε εκεί που θέλουμε όμως εν μέσω των πολλών κρίσεων, της διεθνούς ακρίβειας κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας».

Ειδικό αναπροσαρμοσμένο μισθολόγιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024 ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις» στη Βουλή.

«Τα επόμενα χρόνια θα είναι καλύτερα για το Δημόσιο και θα υπάρξει ειδικό μισθολόγιο αναπροσαρμοσμένο και για τις Ένοπλες Δυνάμεις από 1/1/2024», ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής. «Απέχουμε αρκετά από το να είμαστε εκεί που θέλουμε όμως εν μέσω των πολλών κρίσεων, της διεθνούς ακρίβειας κάνουμε αυτά που μπορούμε και αυτά που επιτρέπουν οι αντοχές της χώρας» διεμήνυσε και ανέφερε πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης αναγνωρίζονται, πρώτα από τις ένοπλες δυνάμεις.

Στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε την οδύνη για τα πολλά θύματα των σεισμών στην Τουρκία και την αλληλεγγύη του, επισημαίνοντας πως «Κάθε μεγάλη φυσική καταστροφή μας θυυμίζει την πρώτιστη ανάγκη να επενδύουμε στις δομές της Πολιτικής Προστασίας και τους ανθρώπους» ενώ προειδοποίησε πως είμαστε μια σεισμογενής χώρα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Τη σημερινή συζήτηση βαραίνουν οι θάνατοι των 2 πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας από την πτώση του Phantom προ ημερών, τόνισε και συμπλήρωσε πως το ίδιο εθνικό κλίμα ομοψυχίας θα έπρεπε να υπάρξει ευρύτερα.

Η πρώτη ρύθμιση αφορά ενδελεχώς στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ η δεύτερη πρωτοβουλία θωρακίζει την δημοκρατική ομαλότητα από τους εχθρούς της. Αμφότερες οι πρωτοβουλίες έχουν χαρακτήρα εθνικό και μια διαχρονική σημασία, σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ απαντά σε μία δέσμη χρόνιων αιτημάτων των στρατιωτικών και επικαιροποιεί το πλαίσιο λειτουργίας της Εθνοφυλακής σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Παναγιωτόπουλος είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο για υπογραφή σχετικών συμφωνιών.

«Ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς, κύριε Τσίπρα»

Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως καταψήφισε ακόμα και τα κονδύλια για την άμυνα «έτσι δεν είπατε κύριε Τσίπρα; Σήμερα δεν θα ψηφίσετε ούτε τις αποδοχές για τις Ενοπλες Δυνάμεις. Κατάλαβα πως θα φύγετε».

«Αποσύρετε το κόμμα σας από τις ψηφοφορίες. Αρνείστε να κάνετε τοποθέτηση με την ψήφο σας» ανέφερε και πρόσθεσε «αυτή θα είναι η τακτική σας μέχρι τις εκλογές; Είναι μια επιλογή που δεν προσβάλλει μόνο τη Δημοκρατία, προσβάλλει πρωτίστως εκείνους που σας ψήφισαν για να τους εκπροσωπείτε. Ο λαός ψήφισε αντιπροσώπους και όχι απεργούς. Σε ένα κόμμα που υποτίθεται ότι θέλετε την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο. Αναρωτιέμαι αυτό που κάνετε δεν συνιστά κατάθεση της εντολής που σας έδωσαν οι ψηφοφόροι σας; Μήπως σηματοδοτεί παραδοχή ήττας ενόψει των εκλογών που έρχονται σε λίγους μήνες».

«Είχα προειδοποιήσει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δίσταζε να ρίξει τη χώρα στο βούρκο. Σε μία παρατεταμένη προεκλογική ατμόσφαιρα. Κάποιοι δεν μαθαίνουν από τη ζωή. Οι αθλιότητες της Κουμουνδούρου για εκβιασμούς στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ. Σας καλώ να επανέλθετε στο ρόλο σας και στη δημοκρατική νομιμότητα. Αντί να τάζετε τα πάντα στους πάντες να θυμάστε ότι εσείς ήσασταν αυτοί που πήρατε τα πάνα από τους πάντες. Να προσγειωθείτε στην πραγματική ζωή. Κύριε Τσίπρα να επιλέξετε άλλη εισαγωγή στις ομιλίες σας από τον ύμνο του ΕΑΜ. Εμείς αναδεικνύουμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Εσείς μας υπενθυμίζεται τις χειρότερες στιγμές της ελληνικής ιστορίας» συμπλήρωσε.

Η Ελλάδα προχωρά μπροστά και στοχεύει ψηλά παρά τις δυσκολίες σημείωσε ο πρωθυπουργός και αναγνώρισε πως παρά τα λάθη, η πολιτεία ξεπερνά αντιξοότητες και κρίσεις. «Χρέος μας δεν είναι μόνο να ευημερούν οι πολίτες αλλά να αγωνιζόμαστε για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Γίνονται και εκεί βήματα» διαπίστωσε.

Μπλόκο σε κόμμα Κασιδιάρη

«Η τροπολογία της προστασίας της Δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα που εμφανίζονται έχοντας τον μανδύα των πολιτικών κομμάτων. Πρόκειται για κάτι που ισχύει σε αρκετά κράτη. Δεν αποκλείει ιδέες αλλά θωρακίζει τη Δημοκρατία. Το Σύνταγμα μας δεν απαγορεύει τις ιδεολογίες αλλά επιτάσσει την απρόσκοπτη δημοκρατική λειτουργία. Η ρύθμιση εμποδίζει συμμορίες να μεταμφιέζονται σε πολιτικούς φορείς. Να καταχρώνται τις δικές μας ελευθερίες και να φέρνουν στην πολιτική ζωή το μίσος και το αίμα. Πρέπει αυτή η διάταξη να ψηφιστεί και από τους 300 βουλευτές. Κανείς σε αυτή την αίθουσα δεν επιθυμεί να δει τους τραμπουκισμούς τους παρελθόντος» ανέφερε χωρίς να κατονομάζει το κόμμα Κασιδιάρη.

Με τη νέα ρύθμιση για να συμμετέχει ένας συνδυασμός στις εκλογές:

  1. Νόμιμη ίδρυση κόμματος
  2. Οι ηγέτες να μην έχουν καταδικαστεί για σοβαρά αδικήματα
  3. Το κόμμα να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος

«Η διάταξη που φέρνουμε έρχεται σε συνέχεια αυτής του 2021 που είχε ψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και αφορούσε πρόσωπα που είχαν καταδικαστεί για εγκλήματα. Δεν απαγορεύεται να είναι υποψήφιος βουλευτής κάθε πολίτης που δεν στερήθηκε τα πολιτικά του δικαιώματα. Πρώτη υποχρέωση των κομμάτων είναι ο σεβασμός της Δημοκρατίας. Η ψήφιση της διάταξης είναι δημοκρατικό καθήκον κάθε πτέρυγας. Η καθολική αποδοχή θα έστελνε ηχηρό μήνυμα πως σε τέτοια θέματα δεν χωρούν κομματικές διαφορές. Μπορούμε να έχουμε έντονη αντιπαράθεση με επιχειρήματα και όχι με μαχαίρια και ρόπαλα» έσπευσε να συμπληρώσει.

Εκλογές

Η κυβέρνηση της ΝΔ αν και το αμφισβητούσαν πλησιάζει στην ολοκλήρωση του συνταγματικού της κύκλου, ανέφερε και πρόσθεσε πως οι Ελληνες πολίτες θα κρίνουν μία τετραετία ΝΔ και μία του ΣΥΡΙΖΑ. «Αφήστε τις ειρωνείες στην άκρη. Ξεπεράσαμε διεθνείς και εθνικές προκλήσεις. Δεν δειλιάσαμε και δεν μπήκαμε στον πειρασμό να αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Θα μπορούσα να το κάνω αλλά δεν το έκανα γιατί επιμένω στην ανάγκη οι κυβερνήσεις να ολοκληρώνουν τον συνταγματικό τους κύκλο» είπε επίσης.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να οδηγήσει την πατρίδα σε νέα νερά, πιο ισχυρή και ο πρωθυπουργός είναι βέβαιος ότι κάθε ευσυνείδητος πολίτης αναγνωρίζει τη μεγάλη προσπάθεια. «Αντιμετωπίσαμε σειρά από κρίσεις και τώρα μπορούμε να κοιτάξουμε τους πολίτες στα μάτια και να πούμε πως αυτά που υποσχεθήκαμε τα υλοποιήσαμε. Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου μπορούμε να μιλήσουμε για το σχέδιό μας για την επόμενη τετραετία. Για μία Ελλάδα με καλύτερους μισθούς. Αν ξεκινήσαμε με το Μένουμε Ευρώπη τώρα είμαστε στο Γίναμε Ευρώπη και διεκδικούμε να είμαστε πρωταγωνιστές» τόνισε.

«Κύριε Τσίπρα το πραγματικό ερώτημα των εκλογών δεν είναι "Δημοκρατία ή Νέα Δημοκρατία". Να είστε προσεκτικός όταν μιλάτε γι αυτή την παράταξη. Το ερώτημα είναι "προχωράμε μαζί μπροστά ή γυρίζουμε διχασμένοι πίσω; Συνεχίζουμε με σιγουριά ή ρισκάρουμε με νέα περιπέτεια; Θέλουμε κυβέρνηση ΝΔ ή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Θέλουμε πρωθυπουργό Τσίπρα σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή πρωθυπουργό Μητσοτάκη σε κυβέρνηση ΝΔ; Κυβέρνηση ΝΔ θα έχουμε σε κάθε περίπτωση. Είναι καιρός να ξεφύγετε από τη σκιά του παρελθόντος σας. Τις υποσχέσεις που αυξάνονται σε κάθε ομιλία σας. Να καταλάβετε πως εσείς και οι συνοδοιπόροι σας πως είμαστε αντίπαλοι και όχι εχθροί» δήλωσε επιπροσθέτως.

Η ομιλία του πρωθυπουργού

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αύξηση άνω του 25% στις ελληνικές εξαγωγές τον Δεκέμβριο - Διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος το 2022

Γ. Συκιανάκης: Μήνυμα συνεργασίας μεταξύ φαρμακοβιομηχανίας και Πολιτείας στέλνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΦΕΕ

Μιχάλης Τσαούτος: Τι περιλαμβάνει η συμφωνία της ΕΨΑ με την PepsiCo Hellas για τα αναψυκτικά ΗΒΗ

gazzetta
gazzetta reader insider insider