ΗΠΑ: Δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να κάνει επιθέσεις εκτός των συνόρων της

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Δεν ενθαρρύνουμε την Ουκρανία να κάνει επιθέσεις εκτός των συνόρων της
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έχει επιβεβαιώσει για το ότι οι επιθέσεις που καταγγέλλει η Ρωσία έγιναν από την Ουκρανία.

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει πως δεν ενθαρρύνει την Ουκρανία να διεξάγει επιθέσεις εκτός των συνόρων της στο πλαίσιο του πολέμου με τη Ρωσία, ανέφερε την Τρίτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά από τις αναφορές για επιθέσεις σε ρωσικές αεροπορικές βάσεις για τις οποίες η Μόσχα κατηγορεί ως υπαίτιο το Κίεβο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού ΥΠΕΞ, Νεντ Πράις, ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους πως «δεν ενθαρρύνουμε ούτε διευκολύνουμε την Ουκρανία να διεξάγει χτυπήματα εκτός των συνόρων της». Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ παρέχουν στην Ουκρανία τη βοήθεια που χρειάζεται ώστε να υπερασπίζεται την εδαφική της κυριαρχία και να αμυνθεί.

Ακόμα, ο Πράις δήλωσε πως δεν έχει επιβεβαιώσει για το ότι οι επιθέσεις που καταγγέλλει η Ρωσία έγιναν από την Ουκρανία, μετέδωσε το Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αντιπολιτευτικοί μπελάδες από τα κομματικά «γεννητούρια» - Σκόνη και θρύψαλα ο ΣΥΡΙΖΑ - Νέοι καβγάδες στο ΠΑΣΟΚ

Πότε θα καταβληθεί το νέο επίδομα των 150 ευρώ σε οικογένειες με παιδιά - Οι εισοδηματικοί «κόφτες»

Ψηφιακή παγίδα στις εκπρόθεσμες δηλώσεις: Αυτόματα πρόστιμα σε όσους ξεχνούν τις υποχρεώσεις τους

Φόρτωση BOLM...
reader insider