Τσίπρας: 5η επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: 5η επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές
«Θα βρείτε το θάρρος να διαψεύσετε στη Βουλή τις νέες αποκαλύψεις για Predator;» - Νέα επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για υποκλοπές.

Την πέμπτη συνεχόμενη επίκαιρη ερώτησή του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το ζήτημα των υποκλοπών, κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

«Θα βρείτε το θάρρος να έρθετε στη Βουλή για να διαψεύδετε ότι παρακολουθούσατε την εισαγγελέα της ΕΥΠ, τον οικονομικό εισαγγελέα και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ; Θα απευθυνθείτε στην ΑΔΑΕ και στους παρόχους για να μάθουμε την αλήθεια;» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, τονίζει πως εδώ τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες, ο κ. Μητσοτάκηs αρνείται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και επιμένει να μην απαντά, ως οφείλει σε τέσσερις επίκαιρες ερωτήσεις που του έχει ήδη καταθέσει για το μείζον σκάνδαλο των υποκλοπών.

«Πρόκειται πλέον για πρωτοφανή πρακτική, καθώς κανείς Πρωθυπουργός στο παρελθόν, δεν έχει επιδείξει τέτοια απαξίωση του Κοινοβουλίου, ενώ σοβεί ένα σκάνδαλο που βάλλει ευθέως κατά των θεσμών και πλήττει τον ίδιο τον πυρήνα του Πολιτεύματος» επισημαίνει ο Αλ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας ρωτά τον πρωθυπουργό:

  1. Θα βρείτε το θάρρος να έρθετε στη Βουλή και να διαψεύσετε ενώπιον της Εθνικής Αντιπροσωπείας ότι το παρακρατικό κέντρο που είχε στηθεί στο πρωθυπουργικό σας γραφείο παρακολουθούσε την Εισαγγελέα της ΕΥΠ, τον οικονομικό εισαγγελέα και τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ;
  2. Σκοπεύετε να απευθυνθείτε είτε στην ΑΔΑΕ είτε στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους προκειμένου να απαντήσουν, κατόπιν ελέγχου στα αρχεία τους, εάν τα πρόσωπα που έχει δημοσιευθεί ότι αποτελούσαν στόχους του παρακρατικού μηχανισμού που στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ήταν και επισήμως «επισυνδεδεμένοι» με εντολή της ΕΥΠ;

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας

Τσίπρας: Αν ο Μητσοτάκης «μυρίζει εκλογές», η κοινωνία μυρίζει ελπίδα για αλλαγή

Κώστας Καραμανλής: Τα μεγάλα λόγια τα αφήνουμε στον ΣΥΡΙΖΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider