Ελλάδα
12-11-2021 | 16:34

ΚΕΠΕ - Γεωργιάδης: Mνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την ανασυγκρότηση πληγέντων περιοχών

Newsroom
Μοιράσου το
ΚΕΠΕ - Γεωργιάδης: Mνημόνιο συνεργασίας (MoU) για την ανασυγκρότηση πληγέντων περιοχών
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Mνημόνιο συνεργασίας (MoU) με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου και επιστημονικό διευθυντή του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ), Καθηγητή, κ. Παναγιώτη Λιαργκόβα, υπέγραψαν o Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Νίκου Παπαθανάση, και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος.

Το μνημόνιο συνεργασίας αφορά στην υλοποίηση σχεδίων οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης περιοχών που επλήγησαν σημαντικά από φυσικές καταστροφές. Μετά την υπογραφή του μνημονίου, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Η ταχεία ανασυγκρότηση των περιοχών που δοκιμάζονται από φυσικές καταστροφές αποτελεί στοίχημα εθνικό και προσωπικό του κυρίου Πρωθυπουργού. Σήμερα, το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων μαζί με το ΚΕΠΕ προσφέρουν όλες τις δυνάμεις τους στην Προεδρία της Κυβερνήσεως ώστε σωστά να γίνεται η ανασυγκρότηση των περιοχών στο κατά το δυνατόν συντομότερο διάστημα».

Ο Υφυπουργός στον πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος δήλωσε: «Με το Μνημόνιο συνεργασίας αυτό μεταξύ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του ΚΕΠΕ και της ομάδας εργασίας στην Προεδρία της Κυβέρνησης, ερχόμαστε να επιβεβαιώσουμε τη συνεργασία που έχει ξεκινήσει την τελευταία περίοδο και, με συντονιστικό ρόλο του ΚΕΠΕ, να προχωρήσουμε στις μελέτες ανασυγκρότησης και ανάπτυξης περιοχών που έχουν πληγεί σημαντικά από φυσικές καταστροφές.

Το ΚΕΠΕ σε συνεργασία με άλλους ερευνητικούς φορείς και συντονισμό της Προεδρίας της Κυβέρνησης, θα εκπονήσει ολιστικά πλάνα ανασυγκρότησης, τα οποία θα πλαισιωθούν από κλαδικές και τομεακές μελέτες».

Ο Πρόεδρος του ΚΕΠΕ, κ. Παναγιώτης Λιαργκόβας επισήμανε: «Μ’ αυτό το Μνημόνιο συνεργασίας, το ΚΕΠΕ θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην εθνική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των περιοχών που είχαν δοκιμαστεί».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Χρ. Σταϊκούρας: Τα αποτελέσματα των προγραμμάτων ΓΕΦΥΡΑ δείχνουν στήριξη των πληγέντων νοικοκυριών και επιχειρήσεων