ΗΠΑ σε Τουρκία: Να πακετάρετε τους S-400 και να τους στείλετε πίσω στον Πούτιν

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ σε Τουρκία: Να πακετάρετε τους S-400 και να τους στείλετε πίσω στον Πούτιν
σημαία των ΗΠΑ
Μεγάλο αγκάθι εξακολουθούν να αποτελούν οι S-400 για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Μεγάλο αγκάθι εξακολουθούν να αποτελούν οι S-400 για τις σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας, ενώ οι δηλώσεις της Άγκυρας ότι θα στείλουν πίσω τους Ρώσους χειριστές των S-400 δεν ικανοποιούν την Ουάσινγκτον, δεδομένου ότι η Τουρκία απορρίπτει το αμερικανικό αίτημα να μην ενεργοποιήσει το ρωσικό πυραυλικό σύστημα.

Σύμφωνα με το skai.gr, είναι χαρακτηριστική η δήλωση του Γερουσιαστή Ρότζερ Γουίκερ ότι το καλύτερο σημάδι καλής θέλησης από την Τουρκία θα ήταν να πακετάρει τους S-400 και να τους στείλει πίσω στην αποθήκη του Πούτιν. «Το να κρατά αυτά τα οπλικά συστήματα στο έδαφός της είναι τελείως ασύμβατο με τις υποχρεώσεις της στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε.

Παράλληλα, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών, Γουέντι Σέρμαν, δήλωσε πρόσφατα ότι οι ΗΠΑ έχουν δώσει εναλλακτικές στην Άγκυρα και ότι οι Τούρκοι ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν για να λυθεί το ζήτημα τονίζοντας ότι δεν είναι θέμα ούτε τεχνικών ούτε πολιτικών διαπραγματεύσεων. Πρόσθεσε δε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη συνάντησή του με τον Ερντογάν θα εκφράσει την ανησυχία του για την πορεία της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider