Διεθνή
02-05-2018 | 12:17

Εφαρμογή για γνωριμίες και ραντεβού ετοιμάζει το Facebook

Μοιράσου το
Εφαρμογή για γνωριμίες και ραντεβού ετοιμάζει το Facebook

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε ότι η εταιρεία του ξεκινά μια νέα υπηρεσία ειδικά για γνωριμίες και ραντεβού στέλνοντας στα… τάρταρα τις μετοχές της εταιρείας Match Group που διαχειρίζεται μερικές από τις μεγαλύτερες εφαρμογές γνωριμιών του κόσμου.

Η νέα υπηρεσία θα συνδέει ανθρώπους που δεν είναι φίλοι στο Facebook, δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ κατά την διάρκεια ειδική παρουσίασης που έκανε στο συνέδριο προγραμματιστών της εταιρείας, F8.

Η ανακοίνωση αυτή είχε σημαντικές επιπτώσεις στην Match Group, η μετοχή της οποίας υποχώρησε κατά έως και 21%, ενώ η μετοχή της μητρικής εταιρείας  IAC/InterActiveCorp υποχώρησε κατά 14%.

Η Match έχει στην ιδιοκτησία της  εφαρμογές όπως το Tinder και το ΟkCupid  καθώς τα τελευταία χρόνια προχώρησε σε μπαράζ εξαγορών για αποκτήσει το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς, κάτι το οποίο και κατάφερε.

Όμως, η απειλή του Facebook είναι πολύ μεγάλη, καθώς το κοινωνικό δίκτυο μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που συγκεντρώνει σε πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο βαθμό για να ανταγωνιστεί τις εφαρμογές γνωριμιών που κυκλοφορούν μέχρι στιγμής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.