Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης Μάγκνους Μπρούνερ είχε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.
Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ενίσχυση του συντονισμού για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παράτυπης μετανάστευσης και την εφαρμογή του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Ως κράτος-μέλος πρώτης γραμμής της Ευρώπης, η Ελλάδα δίνει έμφαση στις αρχές της ευθύνης και της αλληλεγγύης, τονίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας με τρίτες χώρες αναφορικά με τις διαδικασίες επιστροφής. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις επικείμενες επισκέψεις στη Λιβύη», προσθέτει.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ