Τζεντιλόνι: Το Eurogroup θα προχωρήσει με την Ένωση Κεφαλαιαγορών, με ή χωρίς συναίνεση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεντιλόνι: Το Eurogroup θα προχωρήσει με την Ένωση Κεφαλαιαγορών, με ή χωρίς συναίνεση
Πηγή: Associated Press
Στη δέσμευση του Eurogroup για τη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών αναφέρθηκε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει πρόοδος

Στη δέσμευση του Eurogroup για τη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών αναφέρθηκε ο Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία Πάολο Τζεντιλόνι, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει πρόοδος. Συγκεκριμένα ο Eυρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε πως, ακόμα και αν δεν επιτευχθεί συναίνεση για τη δημιουργία μιας Ένωσης Κεφαλαιαγορών, ορισμένα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προχωρήσουν από κοινού.

«Το Eurogroup έχει δεσμευτεί να προχωρήσει μπροστά (στις κεφαλαιαγορές), αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολιτικές και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν εύκολα», δήλωσε ο Τζεντιλόνι πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. Παρόλο που οι Ευρωπαίοι αποταμιεύουν γενικά περισσότερο από τους Αμερικανούς, οι κεφαλαιαγορές της ΕΕ δεν έχουν επί του παρόντος το βάθος των αντίστοιχων αμερικανικών, επειδή λειτουργούν σε μεγάλο βαθμό με βάση τις εθνικές γραμμές.

Όλοι οι ηγέτες της ΕΕ υποστήριξαν την αρχή της ένωσης των κεφαλαιαγορών σε σύνοδο κορυφής τον περασμένο μήνα, αν και οι διαιρέσεις παραμένουν ως προς τις λεπτομέρειες, με ορισμένες χώρες να διστάζουν να παραχωρήσουν τον έλεγχο των εθνικών χρηματοπιστωτικών κανόνων σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αίτημα Κεραμέως για πρόσβαση στη δικογραφία για τη φερόμενη διάρρηξη

Η EY Ελλάδος μεταξύ των Best Workplaces Hellas για το 2024

Σκυλακάκης: 3 μείζονος σημασίας προκλήσεις για την Ευρώπη

gazzetta
gazzetta reader insider insider