ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των κενών θέσεων εργασίας τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απροσδόκητη αύξηση των κενών θέσεων εργασίας τον Απρίλιο
Οι απολύσεις αλλά και οι παραιτήσεις μειώθηκαν, ενώ οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν, με τους εργοδότες να ανοίγουν 666.000 θέσεις εργασίας από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο.

Οι κενές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα τον Απρίλιο, καταδεικνύοντας την ανθεκτικότητα της αμερικανικής αγοράς εργασίας, ακόμη και όταν η Fed αυξάνει τα επιτόκια στον αγώνα της κατά του πληθωρισμού.

Ειδικότερα, οι κενές θέσεις εργασίας ενισχύθηκαν σε 10,1 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα, από 9,7 εκατομμύρια τον Μάρτιο, νούμερο που αποτελεί υψηλό από τον Ιανουάριο, ενώ οι οικονομολόγοι περίμεναν πως το νούμερο θα είναι κάτω από 9,5 εκατομμύρια.

Οι απολύσεις αλλά και οι παραιτήσεις μειώθηκαν, ενώ οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν, με τις ανοικτές θέσεις εργασίας να ανέρχονται σε 666.000 από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο. Η ανεργία υποχώρησε στο 3,4% τον Απρίλιο σε χαμηλό 54 ετών.

Το υπουργείο Εργασίας θα εκδώσει τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας του Μαΐου την Παρασκευή με τους αναλυτές να εκτιμούν πως προέκυψαν 188.000 νέες θέσεις εργασίας (από 253.000 τον Απρίλιο) και ότι το ποσοστό ανεργίας θα ανέλθει σε 3,5%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Σε χαμηλό έξι μηνών ο δείκτης Chicago PMI τον Μάιο

Πιέσεις στη Wall Street ενόψει της κρίσιμης ψηφοφορίας για το χρέος των ΗΠΑ

Καραβίας: Η Eurobank κάνει πράξη την αντίληψη για στρατηγική σχέση με τον τουρισμό με 2 δισ. σε δάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider