Αυστραλία: Η κυβέρνηση θα αφιερώσει 10 δισ. δολάρια για ανακούφιση από το αυξημένο κόστος ζωής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Η κυβέρνηση θα αφιερώσει 10 δισ. δολάρια για ανακούφιση από το αυξημένο κόστος ζωής
Υποσχέθηκε ότι το σχέδιό της δεν θα πυροδοτήσει τον πληθωρισμό.

Η κεντροαριστερή Εργατική κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προβλέψει στον προϋπολογισμό δαπάνη 14,6 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (9,84 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε διάστημα 4 ετών για την ανακούφιση οικογενειών και επιχειρήσεων από το αυξημένο κόστος ζωής, κάτι που, όπως υποσχέθηκε, δεν θα δώσει ώθηση στον πληθωρισμό.

Η κίνηση έχει σχεδιαστεί για να αμβλύνει άμεσα τις πιέσεις στις τιμές και τον πληθωρισμό, ο οποίος πάτησε μεν «φρένο» στο α' τρίμηνο αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται κοντά στα υψηλά 30 ετών του 7,0%.

«Το κεντρικό στοιχείο του προϋπολογισμού... θα είναι η ελάφρυνση του κόστους ζωής που δεν πυροδοτεί τον πληθωρισμό», δήλωσε ο ΥΠΟΙΚ, Jim Chalmers, ενόψει της κατάρτισης του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού την Τρίτη.

«Ο κόσμος πιέζεται. Έχουμε υπολογίσει και σχεδιάσει προσεκτικά αυτόν τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μειώνει την πίεση από το κόστος ζωής αντί να την εντείνει.»

Η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει οικονομική βοήθεια για περισσότερες από 5 εκατομμύρια οικογένειες χαμηλού εισοδήματος, μικρές επιχειρήσεις και συνταξιούχους που αγωνίζονται κόντρα στους υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Απογοητευτική η βιομηχανική παραγωγή - Πτώση 3,4% τον Μάρτιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider