Νάγκελ (ΕΚΤ): Χρειάζονται νέες αυξήσεις επιτοκίων - Χαμηλός ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νάγκελ (ΕΚΤ): Χρειάζονται νέες αυξήσεις επιτοκίων - Χαμηλός ο κίνδυνος για τις ευρωπαϊκές τράπεζες
«Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει ακόμα, η ΕΚΤ χρειάζεται να είναι αποφασιστική και τολμηρή» τόνισε ο Γερμανός τραπεζίτης.

Νέο μήνυμα για την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, έστειλε ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) και μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Γιόακιμ Νάγκελ.

Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στο Λονδίνο, ο Νάγκελ είπε πως χρειάζονται περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ τους επόμενους μήνες εφόσον ο πληθωρισμός κινηθεί όπως προβλέπει η τράπεζας.

«Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει ακόμα, η ΕΚΤ χρειάζεται να είναι αποφασιστική και τολμηρή» τόνισε ο Γερμανός τραπεζίτης για να προσθέσει πως «οι μισθοί μπορούν να αυξηθούν περισσότερο απ' ότι αναμένεται» και να ενισχύσουν τις πληθωριστικές πιέσεις.

Μιλώντας για την πρόσφατη τραπεζική κρίση, ο επικεφαλής της Bundesbank είπε πως ο χρηματοπιστωτικός κλάδος της Ευρώπης είναι ανθεκτικός και πρόσθεσε ότι «βλέπει» μικρούς κινδύνους μετάδοσης στις τράπεζες της Ευρωζώνης.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times, o Νάγκελ είπε πως «υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος να διανύσουμε, αλλά πλησιάζουμε σε περιοριστικό έδαφος».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μόλις η ΕΚΤ σταματήσει να αυξάνει τα επιτόκια, τότε θα πρέπει να αντισταθεί στις εκκλήσεις για μείωση των επιτοκίων, καθώς κάτι τέτοιο θα επέτρεπε «να φουντώσει ξανά ο πληθωρισμός».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Θα ακολουθήσει την ΕΚΤ εν μέσω τραπεζικής κρίσης; - Αύξηση επιτοκίων 25 μ.β. αναμένουν για σήμερα αναλυτές

Λαγκάρντ: Ο πληθωρισμός παραμένει υψηλός - Αδιαπραγμάτευτος ο στόχος του 2%

gazzetta
gazzetta reader insider insider