Reuters: Η ΕΚΤ αισθάνεται «δικαίωση» για τις αυξήσεις των επιτοκίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Reuters: Η ΕΚΤ αισθάνεται «δικαίωση» για τις αυξήσεις των επιτοκίων
Σύμφωνα με αξιωματούχους της ευρωτράπεζας, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης άντεξε τις πρόσφατες τραπεζικές πιέσεις.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αισθάνονται «δικαιωμένοι» για την πολιτική αύξησης των βασικών επιτοκίων της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Στέλεχος της ΕΚΤ δήλωσε στο πρακτορείο πως η ΕΚΤ εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο βέβαιη για το ότι το τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης άντεξε την πρόσφατη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, με την κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις ΗΠΑ και τις εξελίξεις που οδηγήσαν στην εξαγορά της Credit Suisse από την UBS στην Ελβετία.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιτρέπεται στην ΕΚΤ να συνεχίσει τη πολιτική αύξησης των επιτοκίων της με στόχο την καταπολέμηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, συμπληρώνεται στο δημοσίευμα του Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η επικεφαλής της ευρωτράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, χαρακτήρισε «αδιαπραγμάτευτο» τον στόχο επαναφοράς του πληθωρισμού στο 2%. Κάνοντας μνεία, για ακόμα μία φορά, στα υψηλά επίπεδα του πληθωρισμού και της αβεβαιότητας που τον συνοδεύει, η Λαγκάρντ τόνισε, σε ομιλία της στη Φρανκφούρτη: ««Αυτό καθιστά αναγκαία μία ισχυρή στρατηγική από εδώ και στο εξής».

«Θα φέρουμε σταθερότητα στις τιμές και ο στόχος της επαναφοράς του πληθωρισμού στο 2% μεσοπρόθεσμα, είναι αδιαπραγμάτευτος» διεμήνυσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Fed: Θα ακολουθήσει την ΕΚΤ εν μέσω τραπεζικής κρίσης; - Αύξηση επιτοκίων 25 μ.β. αναμένουν για σήμερα αναλυτές

gazzetta
gazzetta reader insider insider