Κομισιόν: Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ θα πλήξουν το εμπόριο και την τεχνολογία της Ρωσίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Οι νέες κυρώσεις της ΕΕ θα πλήξουν το εμπόριο και την τεχνολογία της Ρωσίας
«Με τους εταίρους μας πρέπει να στερήσουμε από τη Ρωσία τρόπους για να σκοτώνει Ουκρανούς πολίτες και να καταστρέφει σπίτια και γραφεία» δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στους κλάδους του εμπορίου και της τεχνολογίας της Ρωσίας θα εστιάζουν οι επόμενες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τη Μόσχα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, όπως είπε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Σε ανάρτηση της στο Twitter, η Γερμανίδα αξιωματούχος ανέφερε πως «τα 9 πακέτα κυρώσεων (που έχει ήδη λάβει η ΕΕ προς τη Ρωσία) "δαγκώνουν" και το 10ο είναι καθ' οδόν.

Με τους εταίρους μας πρέπει να στερήσουμε από τη Ρωσία τρόπους για να σκοτώνει Ουκρανούς πολίτες και να καταστρέφει σπίτια και γραφεία. Τα νέα μέτρα θα χτυπήσουν το εμόριο και την τεχνολογία που ενισχύουν την πολεμική μηχανή της Ρωσίας» σημείωσε η πρόεδρος της Κομισιόν.

Νωρίτερα και μιλώντας από το Κίεβο η φον ντερ Λάιεν είπε πως δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πως υπάρχουν ορισμένοι στόχοι τους οποίους πρέπει να εκπληρώσει το Κίεβο στο πλαίσιο της προσπάθειας ένταξής του.

«Δεν υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα, αλλά υπάρχουν στόχοι που πρέπει να επιτύχετε», δήλωσε η φον ντερ Λάιεν απαντώντας σε ερώτηση για τη διαδρομή ένταξης της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίεβο: Ηχούν και πάλι οι σειρήνες του βομβαρδισμού μετά τη συνέντευξη Τύπου Ζελένσκι-Φον Ντερ Λάιεν-Μισέλ

gazzetta
gazzetta reader insider insider