ΗΠΑ: Απετράπη το shutdown - Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό των 1,7 τρισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απετράπη το shutdown - Το Κογκρέσο ενέκρινε τον προϋπολογισμό των 1,7 τρισ. δολαρίων
Το αμερικανικό Κογκρέσο ενέκρινε το σχέδιο δαπανών ύψους 1,7 τρισ. δολαρίων που θα αποτρέψει το shutdown της κυβέρνησης και θα δώσει ώθηση στις αποταμιεύσεις των Αμερικανών θεσπίζοντας σημαντικές αλλαγές στα συνταξιοδοτικά τους πλάνα. 

Το αμερικανικό Κογκρέσο έδωσε το «πράσινο φως» στο σχέδιο δαπανών ύψους 1,7 τρισ. δολαρίων που θα αποτρέψει το shutdown της κυβέρνησης και θα δώσει ώθηση στις αποταμιεύσεις των Αμερικανών θεσπίζοντας σημαντικές αλλαγές στα συνταξιοδοτικά τους πλάνα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το σχετικό νομοσχέδιο την Παρασκευή, μία ημέρα μετά τη Γερουσία και πλέον εκκρεμεί η υπογραφή του Μπάιντεν πριν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής για να γίνει νόμος και να διατηρήσει τη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Πρωταρχικός στόχος του νομοσχεδίου είναι να χρηματοδοτήσει τη λειτουργία της κυβέρνησης έως τη λήξη του οικονομικού έτους, τον Σεπτέμβριο του 2023. Αλλά παράλληλα περιλαμβάνει μια σωρεία άλλων ρυθμίσεων, που εκτείνονται από τη φρέσκια βοήθεια προς την Ουκρανία και την τροποποίηση των εκλογικών νόμων έως την ενίσχυση των στρατιωτικών δαπανών και την απαγόρευση του TikTok σε συσκευές που παρέχει το κράτος. Η χρηματοδότηση του υπουργείου Άμυνας θα ανέλθει στο ποσό ρεκόρ των 858 δισεκ. δολαρίων, από 740 δισεκ. πέρυσι.

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 225 ψήφους υπέρ έναντι 201 κατά.

Χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες θα παρέλυαν και πολλές μη απολύτως αναγκαίες (πάρκα, μουσεία κλπ) θα έθεταν σε αργία τους υπαλλήλους τους από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ξημερώματα Σαββάτου, ώρα Ελλάδας).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider