Βρετανία: Ο Τζέρεμι Χαντ νέος υπουργός Οικονομικών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Ο Τζέρεμι Χαντ νέος υπουργός Οικονομικών
Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, ανέφεραν σήμερα οι Times, μετά την αποπομπή του Κουάζι Κουάρτενγκ από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, μετά την αποπομπή του Κουάζι Κουάρτενγκ από την πρωθυπουργό Λιζ Τρας. Παράλληλα, η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε πως νέος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ορίζεται ο Έντουαρντ Άργκαρ

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το πρωθυπουργικό γραφείο της χώρας, με ανάρτηση στο Twitter.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για τον 4ο υπουργό Οικονομικών που έχει η Βρετανία μέσα στους τελευταίους 4 μήνες.

Ποιος είναι ο νέος ΥΠΟΙΚ

Ο Χαντ έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών και Υγείας υπό την πρωθυπουργία του Μπόρις Τζόνσον και ήταν ο πρώτος που αποκλείστηκε από την εσωκομματική διαδικασία που ανέδειξε την Τρας στην αρχηγία των Τόρις.

Ο Χαντ στο παρελθόν έχει ταχθεί υπέρ της μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων στο 15% από το 19%.

Σημειώνεται πως η Τρας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 16:30 ώρα Ελλάδας.

Κουάρτενγκ: «Μου ζητήσατε να κάνω στην άκρη και δέχθηκα»

Παρελθόν από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας αποτελεί ο Κουάσι Κουάρτενγκ, με τον ίδιο να απομακρύνεται από τη θέση του ΥΠΟΙΚ της χώρας καθώς η κυβέρνηση της Λιζ Τρας ετοιμάζει ακόμα μια αναστροφή στην οικονομική πολιτικής της, λίγες εβδομάδες μετά από την ανάληψη της πρωθυπουργίας της χώρας.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, στην οποία επιβεβαιώνει την αποχώρηση του από το ΥΠΟΙΚ, ο Κουάρτενγκ αναφέρει προς την πρωθυπουργό πως «είναι σημαντικό τώρα να προχωρήσουμε με τη δέσμευση της κυβέρνησης προς τη δημοσιονομική πειθαρχία».

«Μου ζητήσατε να κάνω στην άκρη ως υπουργός σας των Οικονομικών. Δέχθηκα», έγραψε ο Κουάρτενγκ στην επιστολή παραίτησής του προς την Τρας.

Ο Κουάρτενγκ επέστρεψε εσπευσμένα στο Λονδίνο όπου βρέθηκε για τις ετήσιες συνόδους του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας και απευθείας πήγε στην Ντάουνινγκ Στριτ για να συναντηθεί με την πρωθυπουργό.

Αρχικά οι Times και στη συνέχεια το BBC επιβεβαίωσαν την απομάκρυνση του Κουάρτενγκ από τη θέση του ΥΠΟΙΚ.

Ο ίδιος έγινε ο υπουργός Οικονομικών με τη δεύτερη συντομότερη θητεία στο βρετανικό ΥΠΟΙΚ, μετά από τον Ιάν Μακλέοντ, που απεβίωσε από καρδιακή ανακοπή λίγες μέρες αφότου ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του το 1970.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider