Σμυρλής: Είμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για βιώσιμα και επιλέξιμα σχέδια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σμυρλής: Είμαστε στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για βιώσιμα και επιλέξιμα σχέδια
«Η Ελλάδα πάει ακόμα παραπέρα, πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη, τις εξαγωγές και την προσέλκυση επενδύσεων» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Την αισιοδοξία του ότι «η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε σπουδαίο διαμετακομιστικό κόμβο ενέργειας, εμπορίου, τεχνολογίας και καινοτομίας» εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και πρόεδρος της Enterprise Greece, Ιωάννης Σμυρλής, εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών, σε κεντρική ομιλία στο 9ο στρατηγικό συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα: «Επενδύσεις στην Ελλάδα και αναπτυξιακή προοπτική» που διοργανώθηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.

Ο κ. Σμυρλής αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από το καθεστώς εποπτείας, τόνισε ότι «η Ελλάδα πάει ακόμα παραπέρα, πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη, τις εξαγωγές και την προσέλκυση επενδύσεων» εξηγώντας ότι η χώρα μας «αυτή τη στιγμή, παρουσιάζει την 3η δυναμικότερη ανάπτυξη στην Ευρωζώνη για το 2021, με τις εκτιμήσεις για ανάπτυξη το 2022 να ξεπερνούν το 5%, παρά τις δύσκολες διεθνώς συγκυρίες».

Ειδικά για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων και τον ρόλο της οικονομικής διπλωματίας, ο γγ ΔΟΣΕ επισήμανε ότι «αποστολή μας είναι να προωθήσουμε τις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους, ώστε αυτές να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στις διεθνείς αγορές» κάνοντας αναφορά στην «Ενιαία Πύλη Εξωστρέφειας» του ΥΠΕΞ στην οποία υπάγεται το σύνολο των φορέων και των οργανικών μονάδων (Enterprise Greece, Ελληνική Εταιρεία Εξαγωγικών Πιστώσεων-πρώην ΟΑΕΠ-, δίκτυο Πρεσβειών και Γραφείων ΟΕΥ) που φέρουν την ευθύνη της οικονομικής εξωστρέφειας, καθώς και στην «Εργαλειοθήκη της Εξωστρέφειας» μέσω της οποίας παρέχονται αφενός στους Έλληνες επιχειρηματίες πληροφόρηση και εφόδια για την επέκταση των δραστηριοτήτων τους στις αγορές του εξωτερικού και αφετέρου στους ξένους επενδυτές ενημέρωση για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του επενδυτικού τους πλάνου, ώστε να είναι αρκετά ώριμο προς υλοποίηση, όταν έρθουν στην Ελλάδα.

Τέλος, ο κ. Σμυρλής σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ τόνισε ότι «ο σχεδιασμός μας και το σύνολο των επενδυτικών πόρων που είναι δεσμευμένοι για την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας, αφορούν προπάντων στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Είμαστε στο πλευρό τους, ώστε να διαμορφώσουν βιώσιμα, επιλέξιμα επιχειρηματικά σχέδια, αξιοποιώντας φορολογικά κίνητρα, ευκαιρίες ψηφιοποίησης και καινοτομίας και να επεκτείνουν την εξωστρέφειά τους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η αμερικανική DocuSign απολύει το 9% των υπαλλήλων της  - Με κέρδη αντιδρά η μετοχή

Apple: Η μη ενίσχυση της παραγωγής του iPhone 14 φέρνει ισχυρές απώλειες 3% για τη μετοχή

Alpha Αστικά Ακίνητα: Αυξημένος ο τζίρος α' εξαμήνου - Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη

gazzetta
gazzetta reader insider insider