Η Ινδία θέλει να ανεβάσει τον εγχώριο κλάδο ηλεκτρονικών συσκευών στα 300 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ινδία θέλει να ανεβάσει τον εγχώριο κλάδο ηλεκτρονικών συσκευών στα 300 δισ. δολάρια
Ο έλεγχος για προϊόντα όπως ασύρματα ακουστικά ή smartphones αναμένεται να μειωθεί στις 5 με 8 εβδομάδες έναντι των 16 με 21 εβδομάδων που χρειάζονται αυτή τη στιγμή.

Τελευταία ενημέρωση: 19:11

Η κυβέρνηση της Ινδίας θα δοκιμάσει την εφαρμογή ενός παράλληλου συστήματος ελέγχων για να επιταχύνει τις εγκρίσεις ασφαλείας για τις νέες ηλεκτρονικές συσκευές, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να ενισχύσει τις κυκλοφορίες νέων συσκευών από εταιρείες όπως η Samsung και η Apple.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι έχει θέσε ως στόχο να «φτάσει» τον κλάδο της μεταποίησης ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε συνολική αξία των 300 δισ. δολαρίων μέχρι το 2026.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο έλεγχος για προϊόντα όπως ασύρματα ακουστικά ή smartphones αναμένεται να μειωθεί στις 5 με 8 εβδομάδες έναντι των 16 με 21 εβδομάδων που χρειάζονται αυτή τη στιγμή για να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των συσκευών.

Σύμφωνα με την ένωση MAIT, που εκπροσωπεί τεχνολογικές επιχειρήσεις στην Ινδία, το μέτρο συνδέεται με τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, ενώ παρέχει στους καταναλωτές γρηγορότερη πρόσβαση στα καινούργια προϊόντα.

H ΜΑΙΤ αναφέρει ως παράδειγμα πως η ολοκλήρωση των ελέγχων για τα AirPods της Apple μπορεί να διαρκέσει έως και 16 εβδομάδες με το σημερινό κανονιστικό πλαίσιο, ενώ για ένα smartphone ο έλεγχος μπορεί να διαρκέσει έως και 21 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επενδυτικά σχέδια, 3,93 δισ. ευρώ στο δανειακό σκέλος του «Ελλάδα 2.0»

Η σουηδική Electrolux αποχωρεί από τη Ρωσία - Στα 32,5 εκατ. δολάρια ο αντίκτυπος

gazzetta
gazzetta reader insider insider