Μέστερ (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 4% στο επόμενο έτος και να μείνουν εκεί

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέστερ (Fed): Τα επιτόκια πρέπει να αυξηθούν πάνω από το 4% στο επόμενο έτος και να μείνουν εκεί
«Η τρέχουσα άποψή μου είναι ότι θα είναι απαραίτητο να μετακινηθεί το επιτόκιο της Fed κάπως πάνω από το 4% μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους και να το διατηρήσουμε εκεί. Δεν αναμένω ότι η Fed θα μειώσει τον στόχο το επόμενο έτος», δήλωσε η Mester, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Σε μια αύξηση των επιτοκίων έως και πάνω από το 4% στις αρχές του επόμενου έτους θα χρειαστεί να προχωρήσει η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ, αλλά και να τα διατηρήσει εκεί για να μειώσει τον πολύ υψηλό πληθωρισμό έως ότου φτάσει τον στόχο της, δήλωσε την Τετάρτη η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ.

«Η τρέχουσα άποψή μου είναι ότι θα είναι απαραίτητο να μετακινηθεί το επιτόκιο της Fed κάπου πάνω από το 4% μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους και να το διατηρήσουμε εκεί. Δεν αναμένω ότι η Fed θα μειώσει τον στόχο το επόμενο έτος», δήλωσε η Mester, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Fed επί του παρόντος έχει θέσει στόχο για το επιτόκιο της στο εύρος 2,25% -2,5%.

Η Μέστερ επανέλαβε επίσης προηγούμενα σχόλια της ότι η απόφασή της για το αν θα υποστηρίξει μια τρίτη συνεχόμενη αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης τον επόμενο μήνα, θα βασιστεί κυρίως στις προοπτικές για τον πληθωρισμό και όχι στη μηνιαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας που παρακολουθούνται στενά.

Η επικεφαλής της Fed του Κλίβελαντ είπε ότι η τράπεζα πρέπει να προφυλαχθεί από «ευσεβείς πόθους» και είναι πολύ νωρίς για να καταλήξει για το αν ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί. Η μείωση του πληθωρισμού στον στόχο του 2% της Fed θα απαιτούσε πολύ θάρρος, πρόσθεσε η Μέστερ.

«Αυτό θα είναι επώδυνο βραχυπρόθεσμα, αλλά το ίδιο και ο υψηλός πληθωρισμός», κατέληξε η Μέστερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βιλερουά (ΕΚΤ): «Τακτική και προβλέψιμη» πρέπει να είναι η επόμενη αύξηση των επιτοκίων

Στην ΕΚΤ «φοβούνται» ότι οι μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων μπορεί να ενισχύσουν, αντί να φρενάρουν, τον πληθωρισμό

Μπόστιτς (Fed): Οι μεγάλες αυξήσεις επιτοκίων μπορούν να μειωθούν εάν υποχωρήσει ο πληθωρισμός

gazzetta
gazzetta reader insider insider