Η REDS του ομίλου Ελλάκτωρ πλειοδότησε για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η REDS του ομίλου Ελλάκτωρ πλειοδότησε για το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου
Η θυγατρική της Ελλάκτωρ φέρεται να κέρδισε τη «μάχη» για τα 345 στρέμματα στην Κρήτη με προσφορά περίπου 40 εκατ. ευρώ.

Η REDS φέρεται να είναι η «νικήτρια», σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, στη «μάχη» για την διεκδίκηση της έκτασης των 345 στρεμμάτων στην πρώην αμερικανική βάση στις Γούρνες Ηρακλείου (Κρήτης).

Πληροφορίες της αγοράς αναφέρουν ότι ο real estate βραχίονας του γνωστού και ισχυρού κατασκευαστικού (και όχι μόνο) ομίλου Ελλάκτωρ, επικράτησε της DIMAND στη σχετική διαδικασία που «έτρεξε» το ΤΑΙΠΕΔ με προσφορά που ανήλθε σε περίπου 40 εκατ. ευρώ. Η δημοπρασία ξεκίνησε από τα επίπεδα των 22,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο ισχυρά ονόματα του εγχώριου real estate σήμερα είχαν κληθεί να δώσουν με βελτιωμένες οικονομικές προσφορές, μετέχοντας σε e-auction (ηλεκτρονικό πλειστηριασμό).

Το ακίνητο στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης είναι παραθαλάσσια έκταση 345.567 τ.μ., η οποία βρίσκεται 13 χλμ. από το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» και 16 χλμ. από την πόλη του Ηρακλείου.

Σε εκτάσεις όμορες του ακινήτου έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία 20 χρόνια το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, το Ενυδρείο «Θαλασσόκοσμος», το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Κρήτης κ.ά. Γενικότερα, προβλέπονται ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων, διαμερίσματα, mini γήπεδο γκολφ, spa, μαρίνα, ελικοδρόμιο, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικά κέντρα, χώροι εστίασης, συνεδριακό κέντρο, εκθεσιακοί χώροι κ.α.

Σύμφωνα με το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης που έχει λάβει τη μορφή Προεδρικού Διατάγματος η αξιοποίηση του ακινήτου περιλαμβάνει:

A) Ζώνη Ι έκτασης 29.113 τ.μ στο νότιο τμήμα του ακινήτου με «πρόσωπο» στην παλαιά Εθνική οδό με τις χρήσεις «Θεματικά Πάρκα – Εμπορικά Κέντρα – Αναψυχή» με συντελεστή δόμησης 0,4.

B) Ζώνη ΙΙ έκτασης 316.454 τ.μ. «Τουρισμός – Αναψυχή» η οποία χωροθετείται προς βορρά με «πρόσωπο» στη θάλασσα με συντελεστή δόμησης 0,15.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Reds και Dimand «μπιντάρουν» για το ακίνητο των 345 στρεμμάτων στις Γούρνες της Κρήτης

«Ομοβροντία» επενδύσεων στο real estate

Reds: Βελτιωμένα μεγέθη στο γ' τρίμηνο του 2021

gazzetta
gazzetta reader insider insider