Markit: Απρόσμενη άνοδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Γερμανία και Γαλλία

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Markit: Απρόσμενη άνοδος της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε Γερμανία και Γαλλία
Πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών τα στοιχεία για τις 2 ισχυρότερες οικονομίες της Ευρωζώνης.

Ανοδικά κινήθηκε για τον Νοέμβριο η επιχειρηματική δραστηριότητα σε Γερμανία και Γαλλία σύμφωνα με τα τους δείκτες PMI που καταρτίζει η Markit.

Τα στοιχεία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, που ανέμεναν από τους PMI να υποχωρήσουν δείχνοντας την ανησυχία για την αναζωπύρωση του κορονοϊού στην Ευρωζώνη και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων από τις κυβερνήσεις των κρατών.

Στη Γερμανία

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Markit για τον Νοέμβριο, στη Γερμανία ο PMI μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 57,6 μονάδες έναντι 57,8 μονάδων τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για μια μέτρηση στις 56,9 μονάδες.

O PMI υπηρεσιών έφτασε τις 53,4 μονάδες έναντι 52,4 μονάδων τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 51,5 μονάδες.

Ο σύνθετος PMI για την γερμανική οικονομία ανήλθε σε 52,8 μονάδες έναντι των 52 μονάδων τον Οκτώβριο και αντί 51 μονάδων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στη Γαλλία

Στη Γαλλία ο PMI μεταποίησης έφτασε τις 54 μονάδες έναντι 53,6 μονάδων τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στις 53 μονάδες.

Ο PMI υπηρεσιών ανέβηκε στις 58,2 μονάδες έναντι 56,6 μονάδων τον Οκτώβριο και αντί εκτίμησης των αναλυτών για μέτρηση στις 56 μονάδες.

Ο σύνθετος PMI για τη γαλλική οικονομία έφτασε στις 56,3 μονάδες έναντι 54,7 μονάδων τον Οκτώβριο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στις 53,9 μονάδες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία - PMI: Πιο αδύναμη των προβλέψεων η επιχειρηματική δραστηριότητα του Σεπτεμβρίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider