Σταϊκούρας από Eurogroup: Ανάγκη για ευρωπαϊκή απάντηση στην άνοδο των τιμών της ενέργειας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας από Eurogroup: Ανάγκη για ευρωπαϊκή απάντηση στην άνοδο των τιμών της ενέργειας
Όπως είπε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, «η άνοδος των τιμών της ενέργειας, ειδικά οι τιμές του φυσικού αερίου, απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας και θέτει σε κίνδυνο την πράσινη μετάβαση».

Την ανάγκη για μια ευρωπαϊκή απάντηση στις αυξήσεις των τιμών ενέργειας που καταγράφονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Όπως ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, η «ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι ισχυρή – πολύ ισχυρότερη, σε σύγκριση με τις αρχικές εκτιμήσεις – διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ώστε να επιτύχουμε υψηλή και βιώσιμη ανάπτυξη, να δημιουργήσουμε πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουμε την κοινωνική συνοχή.

Όμως, η κατακόρυφη αύξηση των τιμών της ενέργειας – ιδίως των τιμών του φυσικού αερίου – απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας και θέτει σε κίνδυνο την πράσινη μετάβαση.

Αυτό δημιουργεί μια νέα πρόκληση για όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνα τους.

Πρέπει να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα μέτρα για τις αυξήσεις τιμών στον τομέα της ενέργειας και το εάν θα πρέπει να υπάρξει ευρωπαϊκή απάντηση στο θέμα ή είναι ζήτημα εθνικών πολιτικών, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «έχουμε λάβει ορισμένα βραχυπρόθεσμα μέτρα, προκειμένου να περιορίσουμε το βάρος για τα ελληνικά νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα, μέσω επιστολής με τους συναδέλφους μου στο Υπουργικό συμβούλιο, ζητάμε μια συνεκτική ευρωπαϊκή απάντηση στο πρόβλημα αυτό».

Η δήλωση του υπουργού:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Στο Eurogroup στραμμένα τα βλέμματα για μέτρα στήριξης από το ενεργειακό κόστος - Αλλαγές στον Προϋπολογισμό

gazzetta
gazzetta reader insider insider