Ελλάδα
24-05-2021 | 15:44

Moody's: Διατηρεί την αξιολόγηση στο «Ba3» για το δήμο Αθηναίων

Newsroom
Μοιράσου το
Moody's: Διατηρεί την αξιολόγηση στο «Ba3» για το δήμο Αθηναίων
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Την καλή αξιολόγηση του Δήμου Αθηναίων με βασικά χαρακτηριστικά την αποδοτική και αποτελεσματική του λειτουργία βάσει των δημοσιονομικών πρακτικών που ακολουθεί, συνεχίζει η Moody’s, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης της περιοδικής αναθεώρησης της αξιολόγησης.

Σύμφωνα με την Moody's η επιβάρυνση του χρέους της πόλης είναι μέτρια και μειώνεται, η δομή του χρέους της είναι υγιής με πλήρως εξυπηρετούμενα και βιώσιμα δάνεια και η βελτιωμένη θέση ρευστότητας καλύπτει πλήρως τις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης τους.

Η βαθμολογία αξιολογείται ως BA3 (ακολουθεί την κεντρική αξιολόγηση της Χώρας), ενώ δεν προβλέπεται ανάγκη τόνωση της ρευστότητας του Δήμου.

Υπενθυμίζεται ότι το Φθινόπωρο ότι διεθνής οίκος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Δήμου Αθηναίων στην κατηγορία Ba3 από Β1, αναγνωρίζοντας, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματικότητα του πλαισίου δημοσιονομικής λειτουργίας του, τη συνετή διαχείριση του χρέους του σε συνδυασμό με τις προσπάθειες ταχύτερου περιορισμού του, την άριστη θέση ρευστότητας, την πλήρη ικανοποίηση των υποχρεώσεων σε σχέση με τις απαιτήσεις και τα διαθέσιμά του, αλλά και τη δυναμική που προκύπτει από τις επενδυτικές προοπτικές του.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν προβαίνει σε αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας η Moody's