Τον Σεπτέμβριο αναμένεται θεσμικό πλαίσιο για τη μετατροπή συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτρικά

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τον Σεπτέμβριο αναμένεται θεσμικό πλαίσιο για τη μετατροπή συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτρικά
Tο υπουργείο Υποδομών γενικότερα σχεδιάζει να φέρει μια περιβαλλοντικά φιλικότερη και οικονομικά χαμηλότερη διέξοδο προς την ηλεκτροκίνηση.

Τον Σεπτέμβριο εκτιμά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι θα είναι έτοιμο να παρουσιάσει ένα αρχικό θεσμικό πλαίσιο που θα βάζει όρους και προϋποθέσεις αναφορικά με την μετατροπή συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτρικά.

Αυτό ανέφερε, στο πλαίσιο σχετικού πάνελ στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών για τη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα, ο αρμόδιος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γ. Κεφαλογιάννης, που βέβαια άφησε να εννοηθεί ότι θα έρθουν και άλλες νομοθετικές παρεμβάσεις. «Πιστεύω ότι έως τον Σεπτέμβριο θα έχουμε ένα πρώτο θεσμικό πλαίσιο», είπε ο υφυπουργός, «δείχνοντας» και προς αντίστοιχα πλαίσια που υπάρχουν ήδη σε διεθνές επίπεδο (Ευρώπη).

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών γενικότερα σχεδιάζει να φέρει μια περιβαλλοντικά φιλικότερη και οικονομικά χαμηλότερη διέξοδο προς την ηλεκτροκίνηση, ανάβοντας προσεχώς το «πράσινο φως» για την μετατροπή συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτρικά (θεωρείται μεν ακριβή αλλά οικονομικότερη από την απευθείας αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου).

Μέσα στο σχέδιο δράσης του υπουργείου για το 2021 είναι και η θεσμοθέτηση πλαισίου για τη μετατροπή του συστήματος καύσης των συμβατικών οχημάτων σε υδρογονοκίνητα, καθώς επίσης και η κατάρτιση του νομικού πλαισίου για την προώθηση της μετατροπής των συμβατικών οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα.

Οι στόχοι του υπουργείου για την τρέχουσα χρονιά αφορούν στη βελτίωση ποιότητας σχεδιασμού έργων υποδομών, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις μεταφορές, την αναμόρφωση του μεταφορικού έργου και τη μετάβαση σε νέες μορφές κινητικότητας, τον εκσυγχρονισμό των αερομεταφορών, τη βελτίωση της ασφάλειας των μετακινήσεων και της οδικής ασφάλειας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider