Εκατομμύρια μάσκες σε Ευρώπη κι Αμερική δωρίζει η Apple

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκατομμύρια μάσκες σε Ευρώπη κι Αμερική δωρίζει η Apple
Στη μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού συμμετέχει ενεργά ο κολοσσός του Κουπερτίνο.

Στην δωρεά εκατομμυρίων μασκών σε όλα τα νοσοκομεία που υποφέρουν από σοβαρές ελλείψεις, ενόψει της πανδημίας του κορονοϊού, προχωρά η Apple, ακολουθώντας τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πολλών κολοσσών της τεχνολογίας

Το νέο για τη δωρεά των μασκών μετέδωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter, ο CEO της Apple, Τιμ Κουκ, αναφέροντας ότι οι ομάδες της Apple εργάζονται ώστε να μπορέσουν να προμηθεύσουν με τα απαραίτητα τα νοσηλευτικά ιδρύματα που μάχονται με την καταπολέμηση του κορονοϊού. «Δωρίζουμε εκατομμύρια μάσκες για την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού σε Αμερική και Ευρώπη. Σε όλους τους ήρωες της πρώτης γραμμής, σας ευχαριστούμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρότι ο Τιμ Κουκ δεν ανέφερε τον ακριβή αριθμό των μασκών που δώρισε, σε συνέντευξη που έδωσε το Σαββατοκύριακο ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανέφερε ότι η εταιρεία προχώρησε στην δωρεά 2 εκατ. μασκών τύπου N95, οι οποίες όπως είπε «βρίσκονται καθοδόν για τις ΗΠΑ».

Πέρα από την δωρεά μασκών, σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο Τύπου του κολοσσού του Κουπερτίνο, η Apple προχώρησε και στην δωρεά 15 εκατ. δολαρίων στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους καταναλωτές, πολλοί εκ των οποίων δεν εργάζονται αυτή την περίοδο λόγω των μέτρων της καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η εταιρεία δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους της Apple Card να καθυστερήσουν τις πληρωμές τους για το Μάρτιο.

Επιπλέον, έχει κλείσει τα καταστήματα της στην Κίνα έως τις 27 Μαρτίου σε μια προσπάθεια να προστατεύσει εργαζόμενους και καταναλωτικό κοινό, ενώ προσφέρει και ευέλικτα ωράρια εργασίας στους υπαλλήλους της ανά τον κόσμο και φυσικά εργασία εξ αποστάσεως παρότι ακουλουθεί ειδικούς κανόνες καθαρισμού των εγκαταστάσεών της. Παράλληλα υπόσχεται ότι οι εργαζόμενοί της θα συνεχίσουν να πληρώνονται όπως το προηγούμενο διάστημα, ενώ εφαρμόζει και ειδικές πολιτικές αδειών για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Παράλληλα το ετήσιο συνέδριο των προγραμματιστών της WWDC θα μεταδοθεί online φέτος.

Τέλος, ενημερώνει ότι στην εφαρμογή Apple News έχει λανσαριστεί ειδική κατηγορία ειδήσεων για τον COVID-19.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider