Υποχώρησαν οι πωλήσεις smartphone - Κερδίζουν έδαφος Huawei και Samsung

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Υποχώρησαν οι πωλήσεις smartphone - Κερδίζουν έδαφος Huawei και Samsung
Στη μάχη των κατασκευαστών οι Huawei  και Samsung κερδίζουν μερίδιο αγοράς, ενώ οι πωλήσεις της Apple υποχώρησαν και πάλι. 

Καθοδική πορεία ακολούθησε η παγκόσμια αγορά smartphones και στη διάρκεια του 2ου τριμήνου του 2019, με τις πωλήσεις να μειώνονται, παγκοσμίως, κατά 1,7% σε ετήσια βάση και να διαμορφώνονται σε 368 εκατ. συσκευές.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους κορυφαίους πέντε κατασκευαστές, παγκοσμίως, η Huawei και η Samsung ήταν εκείνες που παρουσίασαν τις υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις πωλήσεων (σ.σ. 16,5% και 3,8% αντίστοιχα). Ως αποτέλεσμα, και οι δύο αύξησαν το μερίδιο αγοράς τους το εξεταζόμενο διάστημα, αντιπροσωπεύοντας - από κοινού - περισσότερο από το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων smartphones παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της Gartner, την πρώτη θέση της παγκόσμιας αγοράς κατέκτησε η Samsung, με πωλήσεις 75 εκατ. smartphones κατά το 2ο τρίμηνο του 2019. Η επίδοση αυτή της εξασφάλισε μερίδιο 20,4%, αυξημένο κατά 1,1 μονάδα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Huawei, από την πλευρά της, διατηρήθηκε στη δεύτερη θέση της διεθνούς αγοράς με μερίδιο 15,8%. Τα μέτρα της αμερικανικής κυβέρνησης κατά της κινέζικης εταιρείας οδήγησαν σε απότομη πτώση των πωλήσεων της παγκοσμίως. Ωστόσο, ενώ πωλήσεις της κινεζικής εταιρείας ήταν πιο αδύναμες, παγκοσμίως, οι ισχυρές επιδόσεις του brand στην κινεζική αγορά λειτούργησαν ως αντίβαρο στην πτώση. Να σημειωθεί ότι η Huawei αύξησε το μερίδιό της στην περιοχή της Κίνας κατά 31% το εξεταζόμενο διάστημα.

Στο μεταξύ, οι πωλήσεις iPhones συνέχισαν να μειώνονται σε ετήσια βάση, αν και με μικρότερο ρυθμό σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2019. Η Apple διέθεσε στην παγκόσμια αγορά λίγο περισσότερο από 38 εκατ. iPhones το 2ο τρίμηνο, που συνιστά μείωση κατά 13,8% σε ετήσια βάση.

Την πρώτη πεντάδα των κορυφαίων κατασκευαστών smartphones συμπλήρωσαν η Xiaomi στην τέταρτη θέση και η Oppo στην πέμπτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider