Microsoft: Με τετραπλάσια ισχύ η επόμενη κονσόλα της Χbox - Έρχεται το 2020 (vids)

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Microsoft: Με τετραπλάσια ισχύ η επόμενη κονσόλα της Χbox - Έρχεται το 2020 (vids)
Η παιχνιδοκονσόλα νέας γενιάς έγινε γνωστή ως «Project Scarlett» και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του 2020.

Τη νέα παιχνιδοκονσόλα της Xbox, νέας γενιάς, παρουσίασε η Microsoft, στη διάρκεια της έκθεσης παιχνιδιών Ε3 στο Λος 'Αντζελες, χωρίς να αποκαλύψει προς το παρόν ούτε την εμφάνιση, ούτε και την τιμή.

Η κονσόλα, προς το παρόν, είναι γνωστή ως «Project Scarlett» θα έχει τετραπλάσια ισχύ σε σχέση με τη σημερινή Xbox One Χ, χάρη σε ένα νέο πολύ ισχυρότερο επεξεργαστή της AMD. Θα εμφανίζει έως 120 «καρέ» ανά δευτερόλεπτο (διπλάσια από τη μέση τηλεόραση) και θα ενσωματώνει δίσκο στερεάς κατάστασης (SSD), που θα επιτρέπει στα παιχνίδια να «φορτώνονται» πιο γρήγορα. Θα παρέχει επίσης ανάλυση έως 8Κ και θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του 2020.

Μαζί με τη νέα παιχνιδομηχανή θα κυκλοφορήσει και η νέα έκδοση του δημοφιλούς βιντεοπαιγνιδιού Halo Infinite της Microsoft. Η έκπληξη της παρουσίασης ήταν η παρουσία στη σκηνή του ηθοποιού Κιάνου Ριβς, ο οποίος αποκάλυψε ότι το παιχνίδι Cyberpunk 2077 - στο οποίο εμφανίζεται και ο ίδιος - θα κυκλοφορήσει στην αγορά τον Απρίλιο του 2020.

Η Microsoft ανακοίνωσε, επίσης, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, ότι η νέα online υπηρεσία της βιντεοπαιχνιδιών Project xCloud θα αρχίσει δοκιμαστικά φέτος τον Οκτώβριο.

Παράλληλα, η Microsoft θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να κάνουν streaming των παιχνιδιών απευθείας από τη δική τους κονσόλα Xbox, αντί από τους υπολογιστές-εξυπηρετητές (servers) της εταιρείας. Έτσι, το Xbox One θα μετατρέπεται σε προσωπικό και δωρεάν xCloud server.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, την εξαγορά της εταιρείας ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών Double Fine Productions με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, δημιουργού πολλών γνωστών τίτλων (Psychonauts, Brutal Legend, Broken Age κ.α.).

Ενώ παρουσίασε περίπου 60 βιντεοπαιχνίδια για την κονσόλα της, όπως τα Elden Ring, Minecraft Dungeons, Blair Witch, The Outer Worlds κ.α. Επίσης ανακοίνωσε τη νέα της συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass PC, με κόστος 9,99 δολάρια το μήνα, που θα επιτρέψει στους χρήστες να «κατεβάζουν» και να παίζουν τουλάχιστον 100 παιγνίδια σε υπολογιστές με Windows 10.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider