Σε πώληση του συνόλου των ιδίων μετοχών που κατέχει προχωρά η Ελλάκτωρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σε πώληση του συνόλου των ιδίων μετοχών που κατέχει προχωρά η Ελλάκτωρ
Η εν λόγω πώληση ιδίων μετοχών θα πραγματοποιηθεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σήμερα ή αύριο.

Σε πώληση του συνόλου των ιδίων μετοχών που κατέχει, ήτοι 4.570.034 ίδιες μετοχές, ποσοστό 2,13% του μετοχικού της κεφαλαίου, θα προβεί η διοίκηση της «Ελλάκτωρ», κατ' εφαρμογή απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας.

Η εν λόγω πώληση ιδίων μετοχών θα πραγματοποιηθεί μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης εντός του χρονικού διαστήματος από 13.08.2019 έως 14.08.2019.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες την αναστολή του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών, όπως αποφάσισε η τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 25 Ιουλίου. Μάλιστα χθες πέρασε πακέτο 1.8 εκατ. μετοχών στην τιμή των 2,17 ευρώ ανά μετοχή, χωρίς να είναι γνωστό ποιος είναι ο αγοραστής. Το συγκεκριμένο πακέτο αντιστοιχεί στο 0,84% των μετοχών της εταιρείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι είκοσι χρόνια μετά από την τριπλή συγχώνευση της Ελληνικής Τεχνοδομικής, της ΑΚΤΩΡ και της ΤΕΒ, που δημιούργησαν τον όμιλο Ελλάκτωρ και ένα χρόνο μετά την γενική συνέλευση όπου οι μέτοχοι επέβαλαν αλλαγή διοίκησης, η Ελλάκτωρ βρίσκεται στο μέσον της διαδικασίας αναδιάρθρωσης.

Ο όμιλος με παρουσία σε 5 ηπείρους και 30 χώρες ο οποίος απαχολεί 13.000 εργαζόμενους και καταπιάνεται με ένα μεγάλο εύρος έργων από κατασκευές, παραχωρήσεις, ενέργεια, περιβάλλον, απορρίμματα, ανάπτυξη ακινήτων και facility management, ακολουθεί πλέον μια νέα οργανωτική δομή και λειτουργία σύμφωνα με τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης, προχωρά σε αναδιάρθρωση θυγατρικών, «πάντρεμα» κοινών δραστηριοτήτων μέσω καλύτερης επικοινωνίας αυτών των θυγατρικών, αυτοκάθαρση, διαφάνεια και αποκατάσταση του κύρους της εταιρείας στις αγορές που έχει έργα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η νέα διοίκηση κατά την τελευταία γενική συνέλευση τα επόμενα βήματα είναι η αναγνώριση εντός του ομίλου περιοχών που μπορεί να βελτιωθεί ή να αλλάξει ριζικά ο τρόπος που λειτουργούν με τη βοήθεια της πληροφορικής, με σταδιακή επέκταση της ενσωμάτωσης της πληροφορικής σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό τομέων και διαδικασιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider