Έτσι θα είναι το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος (pics)

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έτσι θα είναι το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος (pics)
Το insider.gr βρέθηκε στο ανανεωμένο σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος στο Ελληνικό, τις πρώτες μέρες λειτουργίας του.

Μια εικόνα για το πώς θα είναι το σούπερ μάρκετ του μέλλοντος παίρνουν όσοι καταναλωτές επισκέπτονται τον ΑΒ Βασιλόπουλο στο Ελληνικό.

Το insider.gr βρέθηκε στο συγκεκριμένο ανανεωμένο κατάστημα τις πρώτες μέρες λειτουργίας του, κατά τη διάρκεια των οποίων πραγματοποιούνται παράλληλα και μια σειρά από εκδηλώσεις.

Μπαίνοντας στο σούπερ μάρκετ, ο καταναλωτής συναντά τον νέο σύγχρονο μηχανισμό για τη σειρά προτεραιότητας. Εκεί όπως εξηγεί η υπάλληλος, ο καταναλωτής επιλέγει από ποιο τμήμα (τυριά, αλλαντικά, ψάρια, κρέατα κτλ.) θέλει να προμηθευτεί χαρτάκι προτεραιότητας, πόσα άτομα βρίσκονται εκείνη τη στιγμή στην αναμονή καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο αναμονής.

Σειρά προτεραιότητας

Οι καταναλωτές ενημερώνονται από τις ειδικές οθόνες που βρίσκονται μέσα στο κατάστημα πότε είναι η σειρά τους. Με αυτό τον τρόπο εξοικονομούν χρόνο και αποφεύγονται οι μεγάλες ουρές. Μελλοντικά, όπως μας είπαν θα λειτουργήσει και η υπηρεσία με την οποία οι πελάτες θα λαμβάνουν ειδοποίηση στο κινητό τους τηλέφωνο τη στιγμή που πλησιάζει η σειρά τους.

Οθονες

Όπως είναι φυσικό τις πρώτες μέρες λειτουργίας του νέου μηχανισμού, οι πελάτες δεν ήταν ακόμα εξοικειωμένοι, με αποτέλεσμα, αν και λειτουργούσαν οι ειδικές οθόνες και μπορούσες να δεις από όλα τα σημεία του καταστήματος ποιος αριθμός εξυπηρετείται, οι ουρές δεν έλειπαν από τα περισσότερα τμήματα.

pepper

Λίγο παρακάτω, στην είσοδο συναντήσαμε την Pepper, το φιλικό ρομπότ που υποδέχεται και εξυπηρετεί τους καταναλωτές, ενημερώνει για τις προσφορές και απαντά σε όλα τους ερωτήματα σχετικά με το κατάστημα. Η Pepper, όπως είναι φυσικό τράβηξε τα βλέμματα όλων των μικρών παιδιών που πήγαν να της μιλήσουν και να παίξουν για λίγα λεπτά μαζί της.

Περπατώντας στους διαδρόμους, υπήρχαν παντού οθόνες στις οποίες προβάλλονται προσφορές και πληροφορίες για τα προϊόντα, τα νέα και τις υπηρεσίες της εταιρείας.

οθόνες

Μέσα στο κατάστημα βρίσκεις και όλα τα νέα τμήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Το Juice bar προσφέρει υγιεινές επιλογές από βιολογικά προϊόντα για όσους θέλουν να απολαμβάνουν φρέσκους φυσικούς χυμούς και υγιεινά smoothies.

juise bar

Στο La Fromagerie, βρίσκει κανείς ένα μικρο ντελικατέσεν με τυριά από όλο τον κόσμο, με ειδικό σύμβουλο να ενημερώνει για τις ιδιαιτερότητες και τα γευστικά χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος και να προτείνει συνδυασμούς με αλλαντικά και κρασιά.

Στο συγκεκριμένο τμήμα έκαναν στάση αρκετοί καταναλωτές για να δοκιμάσουν διάφορα τυριά και να ενημερωθούν σχετικά με το ποιο ταιριάζει σε αυτό που ψάχνουν.

La Fromagerie

Τα «Έτοιμα Γεύματα ΑΒYou’ll love» συνεχίζουν να προσφέρουν μια πλούσια γκάμα έτοιμων γευμάτων με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

ετοιμα γευματα

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα Αρμονία. Εκεί μπορείς να βρεις προϊόντα ειδικής διατροφής, επιλογές για vegans, προϊόντα χωρίς γλουτένη, με χαμηλά λιπαρά, με υψηλή πρωτεΐνη, χωρίς ζάχαρη, προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και φυτικά καλλυντικά.

Και σε αυτό τον χώρο αρκετοί πελάτες παρέμειναν πολλή ώρα, ζητώντας ενημέρωση και συμβουλές από τους υπεύθυνους σχετικά με τα προϊόντα.

αρμονια

Στο τέλος, αφού ολοκληρώσεις τα ψώνια, έχεις δύο επιλογές για να πληρώσεις τις αγορές σου. Τον παραδοσιακό τρόπο στα ταμεία και το self checkout. Εκεί στο ειδικό μηχάνημα, ακολουθώντας τις οδηγίες, μπορείς να σκανάρεις τα προϊόντα και στη συνέχεια να πληρώσεις με μετρητά ή κάρτα.

ταμείο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider