Ο Μπάφετ έχει αρκετά μετρητά για να αγοράσει την Tesla, τα Starbucks ή τα McDonald's

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπάφετ έχει αρκετά μετρητά για να αγοράσει την Tesla, τα Starbucks ή τα McDonald's
Ο φόβος των επενδυτών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει προκαλέσει δραματική πτώση στις τιμές των μετοχών, επιτρέποντας έτσι να βγουν «κερδισμένοι» όσοι έχουν αρκετά... μετρητά για να αγοράσουν!

Σχεδόν οποιαδήποτε εισηγμένη αμερικανική εταιρεία στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αγοράσει, σήμερα, αν το επιθυμούσε ο Γουόρεν Μπάφετ, καθώς έχει στη διάθεση του περί τα 125 δισ. δολάρια σε μετρητά!

Σύμφωνα με το Business Insider, ο φόβος των επενδυτών, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έχει προκαλέσει δραματική πτώση στις τιμές των μετοχών, επιτρέποντας έτσι να βγουν «κερδισμένοι» όσοι έχουν αρκετά... μετρητά για να αγοράσουν!

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, ο διάσημος επενδυτής και ιδρυτής της Berkshire Hathaway διαθέτει περί τα 125 δολάρια, σε μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις, σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Δεκεμβρίου. Αυτό τον καθιστά «ικανό» να αγοράσει μία ή και περισσότερες από τις 450 εισηγμένες εταιρείες του S&P 500, ακόμα και σήμερα.

Βέβαια, πρόκειται για μια «υπόθεση» που δεν εξετάζει αν μια αγορά θα ήταν κερδοφόρα, λογική ή ακόμα και νόμιμη... και γίνεται με βάση το σκεπτικό ότι διαθέτει αρκετά μετρητά, για να αποκτήσει μια εισηγμένη «σήμερα» χωρίς την ανάγκη δανείου.

Τι επιλογές θα είχε;

Για παράδειγμα η Berkshire Hathaway από τις εισηγμένες του S&P 500 θα μπορούσε να αποκτήσει την McDonald's (125 δισ. δολάρια) ή την PayPal (118 δισ. δολάρια). Από τις εισηγμένες του Dow Jones, θα μπορούσε να αποκτήσει την Boeing (102 δισ. δολάρια), την IBM (100 δισ. δολάρια), ή την Goldman Sachs (57 δισ. δολάρια), ενώ από τις εισηγμένες του Nasdaq, θα μπορούσε να επιλέξει την Tesla (97 δισ. δολάρια) ή την Starbucks (82 δισ. δολάρια) και να μείνει και... απόθεμα.

Ο Γουόρεν Μπάφετ είναι ένας προσεκτικός επενδυτής που δύσκολα θα πραγματοποιούσε μία τέτοια απόκτηση, όμως οι... πιθανές αγορές δείχνουν το μέγεθος τόσο της περιουσίας του, όσο και την πτώσης που καταγράφεται στα διεθνή χρηματιστήρια αυτή την περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider