Tα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα του 2019 σε όλο τον κόσμο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Tα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα του 2019 σε όλο τον κόσμο
Σχεδόν 100 εκατ. ευρώ ήταν η συνολική αξία των 10 ακριβότερων αυτοκινήτων, που πωλήθηκαν πέρυσι από διεθνείς οίκους δημοπρασίας σε όλον τον κόσμο, ενώ 5 από αυτά είναι Ferrari!

Τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν το προηγούμενο έτος σε όλο τον κόσμο δεν ήταν καινούρια. Για την ακρίβεια, κάποια από αυτά έχουν πολλές δεκαετίες στην πλάτη τους. Αυτό όμως το γεγονός, μαζί με την σπανιότητα και την "καλύτερα από καινούρια" κατάστασή τους, τα καθιστά ευσεβή πόθο ζάπλουτων συλλεκτών. Με το κόστος, όπως θα δείτε, να ετοξεύεται στις πιο διάσημες δημοπρασίες σε δυσθεώρητα ύψη.

Η McLaren εφοδίασε μόνον δύο μοντέλα F1 με τις ειδικές προδιαγραφές Le-Mans-Specification. Μία από τις δύο πωλήθηκε τον περασμένο Αύγουστο από τον οίκο Sotheby’s στην εβδομάδα Monterey Car Week των ΗΠΑ και έπιασε πάνω από 18 εκατ. ευρώ που την έφεραν στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας με τα ακριβότερα αυτοκίνητου του 2019. Το αυτοκίνητο με τον σειριακό αριθμό 018 έκανε κανονικά όλες τις εργασίες συντήρησης στο ειδικό τμήμα Special Operations της McLaren και θεωρείται ως ένα από τα συναρπαστικότερα σπορ μοντέλα της σύγχρονης ιστορίας της αυτοκίνησης.

Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το μόνο μοντέλο της δεκάδας που κατασκευάστηκε πριν το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Alfa Romeo 8C 2900 ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο της εποχής της, ενώ φτιάχτηκαν συνολικά μόνον πέντε εκδόσεις Touring Berlinetta. Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν το δεύτερο όσον αφορά στη σειρά παραγωγής και έφερε τον αριθμό σασσί 412024, ενώ πωλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 στο πλαίσιο της έκθεσης Salon Retromobile στο Παρίσι από τον οίκο Artcuriel.

Πρόκειται για την τέταρτη Ferrari 250 GT και την πέμπτη συνολικά που πλασαρίστηκε στο Top Ten του 2019 με τα ακριβότερα αυτοκίνητα σε δημοπρασίες σε όλον τον κόσμο. Η συγκεκριμένη Ferrari California Spider φέρει το σασσί με νούμερο 1055 GT και πωλήθηκε τον προηγούμενο Αύγουστο στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας από τον οίκο Gooding and Go.

Η συγκεκριμένη Lamborghini πωλήθηκε στην Ελβετία και πιο συγκεκριμένα σε δημοπρασία 25 πολυτελών αυτοκινήτων από τον οίκο Bonhams στη Γενεύη. Επρόκειτο για τη συλλογή του Τεοντορίν Ομπιάνγκ, γιου του προέδρου της Ισημερινής Γουινέας και η δημοπρασία έγινε τον Σεπτέμβριο του 2019. Τα έσοδα κατέληξαν στο ελβετικό δημόσιο κατόπιν συμφωνίας με τον Ομπιάνγκ, με βάση την οποία μπήκε στο αρχείο και δεν προχώρησε η ποινική του δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε στο σφυρί από τον οίκο Sotheby’s τον Αύγουστο του 2019 στο Μόντερεϊ των ΗΠΑ. Αν και ένα χρόνο μεγαλύτερη σε ηλικία από την αντίστοιχη Ferrari που πουλήθηκε επίσης το 2019, κατάφερε και έπιασε σχεδόν μισό εκατομμύριο ευρώ περισσότερα. Μία από τις αιτίες για την επιτυχία της SWB Berlinetta με νούμερο σασσί 3359 GT ήταν πιθανότατα το γεγονός ότι είχε νικήσει το 2012 στον διαγωνισμό ομορφιάς κλασικών αυτοκινήτων Concorso d’Eleganza Villa d’Este στη λίμνη του Κόμο.

Πανέμορφο και εξαιρετικά σπάνιο, αποτελεί το πρώτο από τα μόλις πέντε GT Roadster που έφτιαξε η Ford και ταυτόχρονα το όγδοο από δώδεκα τέτοια πρωτότυπα. Η εταιρεία Sotheby’s το πούλησε τον Αύγουστο του 2019 στο πλαίσιο της εβδομάδας Monterey Car Week στο Pebble Beach των ΗΠΑ. Στο τιμόνι του συγκεκριμένου συλλεκτικού μοντέλου έχουν καθίσει μεταξύ άλλων ο Κάρολ Σέλμπι και ο Τζιμ Κλαρκ.

Το μοντέλο με νούμερο σασσί 4037 GT είναι η 163η από τις συνολικά 166 SWB που κατασκεύασε η Ferrari από το 1958 έως το 1963 και έτσι είχε αρκετές βελτιώσεις σε σχέση με τις πρώτες. Ετσι διαθέτει μεγαλύτερο μπροστινό παρμπρίζ, δερμάτινες επενδύσεις του κόκπιτ και πιο άνετα καθίσματα. Το αυτοκίνητο πωλήθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από τον οίκο Gooding and Go στο Σκότσντεϊλ των ΗΠΑ.

Αυτή η Pagani αποτελεί πιθανότατα ένα από τα τελευταία υπεραυτοκίνητα με χειροκίνητο σαζμάν και ατμοσφαιρικό κινητήρα, καθώς σχεδόν όλοι οι ανταγωνιστές της εφοδιάζονται με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων και κινητήρες τούρμπο. Είχε μόνον 1.400 χιλιόμετρα στο οδόμετρό της και ήταν από «πρώτο χέρι», όταν πουλήθηκε τον Νοέμβριο σε δημοπρασία του Sotheby’s στο Αμπού Ντάμπι.

Η ανοιχτή Ferrari 250 GT της σειράς Ι θεωρείται ως ένα από ωραιότερα σπορ μοντέλα της δεκαετίας του 50. Συνολικά κατασκευάστηκαν μόνον πέντε τέτοια αυτοκίνητα με σήμα κατατεθέν τους πλευρικούς αεραγωγούς του αμαξώματος. Ένα από αυτά ανήκε στον Πρίγκιπα Αλεσάντρο Ρουσπόλι στη Ρώμη, ενώ βγήκε στο σφυρί τον προηγούμενο Αύγουστο στο Pebble Beach της Καλιφόρνιας από τον οίκο δημοπρασιών Gooding and Co.

Mε τη Ferrari F2002 είχε κατακτήσει ο Μίκαελ Σουμάχερ πριν 18 χρόνια τον πέμπτο παγκόσμιο τίτλο του και τρίτο στη σειρά με τη Scuderia. Ο οίκος Sotheby’s πούλησε το μονοθέσιο με νούμερο σασί 219 τον Νοέμβριο σε δημοπρασία στο Αμπού Ντάμπι. Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο είχε νικήσει ο Σούμι στο Σαν Μαρίνο, στην Αυστρία (όπου τον είχε αφήσει ο Μπαρικέλο να τον περάσει), αλλά και στη Γαλλία, όπου κλείδωσε και το πρωτάθλημα έξι αγώνες πριν την ολοκλήρωσή του.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

21:41

Χρυσός: Ο καλύτερος μήνας εδώ και τρία χρόνια

21:26

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας της διαπλοκής και της διαφθοράς είναι στο Μέγαρο Μαξίμου

21:25

Μητσοτάκης: Στα Τέμπη συγκρούστηκε μετωπικά η πατρίδα μας με τον κακό της εαυτό - Δείτε live

21:10

Συλλαλητήριο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ στο Σύνταγμα: Οι εργάτες κέρδισαν παράταση των συμβάσεων τους

21:04

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει αύριο στις 11 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού

20:55

Z. Κωνσταντόπουλου: «Διαφημίζατε το έργο σας στο σιδηρόδρομο, διαφημίζατε την ασφάλεια, ενώ γνωρίζατε αυτά»

20:35

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Οι παραιτήσεις των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν την διαπλοκή»

20:30

Ολλανδία: Η κυβέρνηση θα επενδύσει 2,5 δισ. ευρώ σε έργα στο Αϊντχόβεν

20:18

Λετονία: Παραιτήθηκε ο ΥΠΕΞ εν μέσω σκανδάλου για τις πτήσεις τσάρτερ που επέλεγε για τα ταξίδια του

20:04

Βουλή: Σε εξέλιξη η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας - Δείτε live

19:49

Παραιτήθηκαν Παπασταύρου και Μπρατάκος

19:45

BriQ Properties: Αύξηση 14% στα έσοδα από ενοίκια το 2023 - Στα 208 εκατ. η συνολική αξία των ακίνητων

19:33

Χαρίτσης: Δεσμευτείτε για σύσταση Προανακριτικής - Ο Φλωρίδης οφείλει να παραιτηθεί

19:21

Μεσανατολικό: Το Διεθνές Δικαστήριο δίνει εντολή στο Ισραήλ να αντιμετωπίσει τον λιμό στη Γάζα

19:17

Διατήρησαν τα ρεκόρ οι ευρωαγορές - Το καλύτερο τρίμηνο εδώ και ένα έτος με άνοδο 6,8%

19:06

Σε 25 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried

18:51

ΑΑΔΕ: Πάνω από 136 χιλιάδες ηλεκτρονικά ραβασάκια για την διασύνδεση ταμειακών - POS

18:46

Ο CEO της UBS έβγαλε πάνω από 15 εκατ. δολάρια σε ένα χρόνο

18:43

Trastor ΑΕΕΑΠ: Αύξηση 17,5% των εσόδων από μισθώματα το 2023

18:41

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση ξεπερνά διαρκώς τα όρια

18:36

Συνάντηση Αυγενάκη – Σπανού: Πρόσθετες χρηματοδοτήσεις γεωργών και αλιέων Βόρειας Φθιώτιδας και Βόρειας Εύβοιας

18:10

Ρωσία: Συντριβή ρωσικού αεροσκάφους στα ανοιχτά του λιμανιού της Σεβαστούπολης

18:04

Κασσελάκης: Μητσοτάκης και Καραμανλής είναι δεμένοι χέρι - χέρι στη Συγκάλυψη των Τεμπών

17:58

NΥΤ: Οι ΗΠΑ δεν διαβίβασαν όλα τα στοιχεία στη Μόσχα για την προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης

17:51

Intralot: Υπογραφή Ομολογιακού Δανείου 100.000.000 ευρώ με πέντε ελληνικές τράπεζες

17:50

Βρετανικό Μουσείο: Νέος διευθυντής μετά το σκάνδαλο με τις κλοπές

17:47

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της Xiaomi είναι γεγονός

17:29

Alpha Bank: O Ν. Σαλακάς αναλαμβάνει Chief of Corporate Center and General Counsel

17:26

Ρωσία: «Έχουμε αποδείξεις που συνδέουν τους δράστες της επίθεσης της Μόσχας με Ουκρανούς εθνικιστές»

17:24

Διακόπηκε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο - «Κόκκινος» ο Μάρτιος ελέω τραπεζών

gazzetta
gazzetta reader insider insider