Τον ελλιμενισμό των πλοίων της στο ισραηλινό λιμάνι της Χάιφα εν μέσω έντασης με το Ιράν σταματά προσωρινά η ναυτιλιακή εταιρία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Maersk
Η δανέζικη εταιρία διεμήνυσε ότι δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα στις προγραμματισμένες δραστηριότητές της στην Μέση Ανατολή σύμφωνα με το Reuters.
Υπενθυμίζεται πως το Τελ Αβίβ πλήττει την Τεχεράνη από αέρος εδώ και οκτώ 24ωρα ώστε να την αποτρέψει από την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων.
Το Ιράν αρνείται ότι σκοπεύει να αναπτύξει τέτοια όπλα και έχει ανταπαντήσει με πλήγματα κατά του Ισραήλ ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης εξαπέλυσαν συνδυασμένες επιθέσεις με πυραύλους και drones σε στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που συνδέονται με την αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ σε Τελ Αβίβ και Χάιφα.