Το «πράσινο φως» για πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 6 δισ. ευρώ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο της AMD στέλνοντας τη μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας 5% υψηλότερα.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση προστίθεται σε επαναγορές 4 δισ. δολαρίων που έχουν ήδη εγκριθεί.
«Το εκτεταμένο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αντανακλά την εμπιστοσύνη του διοικητικού συμβουλίου στην στρατηγική κατεύθυνση της AMD, τις αναπτυξιακές προοπτικές και την ικανότητά της να δημιουργεί ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Lisa Su.
Η AMD που αποτελεί την σημαντικότερη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης έπειτα από την Nvidia, ανακοίνωσε κέρδη 96 σεντς ανά μετοχή σε έσοδα 7,44 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο.
Επιπλέον, την Τρίτη, η AMD ανακοίνωσε ένα deal αξίας περίπου 10 δισ. δολάρια για τη στήριξη της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης της Σαουδικής Αραβίας με τσιπ. Συγκεκριμένα, θα παρέχει επεξεργαστές γραφικών και κεντρικούς επεξεργαστές που απαιτούνται για την κατασκευή διακομιστών τεχνητής νοημοσύνης στην Humain, η οποία θα αγοράσει και επεξεργαστές από την Nvidia.
Αναλυτής της Bank of America, ανέβασε κατά 10 δολάρια στην τιμή-στόχο για την AMD, στα 130 δολάρια μετά την είδηση.