ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ η Euroxx - «Σημαντική κρυμμένη αξία στη μετοχή»

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 28 ευρώ η Euroxx - «Σημαντική κρυμμένη αξία στη μετοχή»
Η χρηματιστηριακή διαβλέπει περιθώριο ανόδου 53%, τοποθετώντας τον στόχο για τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) στα 700-800 εκατ. ευρώ έως το 2028, βάσει των έργων που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος.

Στα 28 ευρώ από 26 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο της μετοχής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Euroxx Research, διατηρώντας τις ανοδικές της προβλέψεις για τον Όμιλο, μετά τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για τη χρήση του 2024.

Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυσή της, η χρηματιστηριακή διαβλέπει περιθώριο ανόδου 53%, τοποθετώντας τον στόχο για τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) στα 700-800 εκατ. ευρώ έως το 2028, βάσει των έργων που έχει εξασφαλίσει ο Όμιλος, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση.

Κατά την Euroxx Research, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι κατάλληλα τοποθετημένη για να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που προσφέρει ο τομέας των υποδομών στην Ελλάδα, διαθέτοντας ελκυστική αποτίμηση (EV/EBITDA 8,2x βάσει των εκτιμώμενων μεγεθών για το 2028), ενώ η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για «σημαντική κρυμμένη αξία στη μετοχή».

Παραχωρήσεις

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η συμβολή της Αττικής Οδού (που ενοποιήθηκε με τον Όμιλο τον Οκτώβριο του 2024) αναμένεται να ενισχύσει τα EBITDA των παραχωρήσεων από 41 εκατ. ευρώ το 2024 σε 177 εκατ. ευρώ το 2025, ξεπερνώντας τα 200 εκατ. ευρώ έως το 2028. Επιπλέον, η Εγνατία Οδός εκτιμάται ότι, από τις αρχές του 2026, θα συνεισφέρει με λειτουργικά κέρδη 86 εκατ. ευρώ. Αν συνυπολογιστούν οι συμμετοχές σε Ολυμπία Οδό, IRC και Καστέλι, τα συνολικά EBITDA των παραχωρήσεων εκτιμάται ότι θα υπερβούν τα 600 εκατ. ευρώ το 2028.

Κατασκευές

Παρά τις συγκυριακές καθυστερήσεις, το 2024 τα EBITDA του τομέα διπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2021. Ο Όμιλος εμφανίζει ανεκτέλεστο ύψους 6,9 δισ. ευρώ, μέγεθος που δεν περιλαμβάνει τον ΒΟΑΚ και το σιδηροδρομικό έργο στη Ρουμανία της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη αναλυτών, το ανεκτέλεστο αναμένεται να υλοποιηθεί σε χρονικό ορίζοντα πενταετίας και εκτιμάται ότι θα αποφέρει ετήσια έσοδα άνω του 1,4 δισ. ευρώ και EBITDA περίπου 140 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H MSM Group και άλλες εταιρείες του Ομίλου CSG συμμετέχουν στη DEFEA

Lamda – Ελληνικό: Πόσοι ενδιαφέρονται για κατοικίες – Οι χώρες προέλευσης

Στροφή στις premium συσκευές κάνει η LG Electronics Hellas

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider