Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper από Lockheed Martin και ΕΑΒ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πολεμική Αεροπορία: Παραδόθηκε το 20ό F-16 Viper από Lockheed Martin και ΕΑΒ
Το 20ο αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση "Viper" (F-16V) για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέδωσαν σήμερα η Lockheed Martin και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Το 20ο αεροσκάφος F-16 που αναβαθμίστηκε στη διαμόρφωση "Viper" (F-16V) για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία παρέδωσαν σήμερα η Lockheed Martin και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). «Η παράδοση αυτή ενισχύει περαιτέρω τις αμυντικές δυνατότητες της Ελλάδας, εξοπλίζοντας την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία με τον πιο προηγμένο και οικονομικά αποτελεσματικό στόλο F-16 στην Ευρώπη» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η Lockheed Martin είναι περήφανη που συνεργάζεται με την ΕΑΒ για την αναβάθμιση των F-16 στην προηγμένη διαμόρφωση Viper ως μέρος των λύσεών μας, 21st Century Security®, για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία», δήλωσε ο OJ Sanchez, αντιπρόεδρος του Integrated Fighter Group της Lockheed Martin. «Αυτές οι αναβαθμίσεις διαθέτουν προηγμένες δυνατότητες που ενισχύουν το ρόλο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την διαλειτουργικότητά του, καθώς στις ειρηνευτικές και αποτρεπτικές επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη» πρόσθεσε.

Η Lockheed Martin, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ), αναβαθμίζει 84 αεροσκάφη F-16 στη διαμόρφωση Viper, με στόχο την ολοκλήρωσή του προγράμματος μέχρι το 2027. Οι εργασίες για τα αεροσκάφη πραγματοποιούνται στην ΕΑΒ, με την καθοδήγηση των ομάδων της Lockheed Martin που βρίσκονται τόσο στους χώρους στην ΕΑΒ όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Με 16 ακόμα αεροσκάφη σε εξέλιξη προς αναβάθμιση σε διαμόρφωση Viper, επιπλέον αεροσκάφη αναμένεται να παραδοθούν κατά τη διάρκεια του έτους.

Η συνεργασία αυτή ενισχύει τη διαλειτουργικότητα της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και περιλαμβάνει προηγμένες βελτιώσεις ασφάλειας και συστημάτων, όπως το ραντάρ APG-83 και το σύστημα αυτόματης αποφυγής σύγκρουσης εδάφους. Η Lockheed Martin έχει αποφέρει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε οικονομικά οφέλη στην ελληνική αμυντική βιομηχανία και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία μέσω αυτής της μακροχρόνιας συνεργασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

H Desserta Hellas εξαγόρασε την Δωρική από την Μινέρβα

McDonald's: Μειώνει τις ώρες πρωινού λόγω έλλειψης αυγών

Wall Street: Προς νέα ρεκόρ S&P και Nasdaq παρά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία

gazzetta
gazzetta reader insider insider