Intrakat: Ανέλαβε το έργο της παράκαμψης Γιάλοβας προϋπολογισμού €37,5 εκατ.

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Intrakat: Ανέλαβε το έργο της παράκαμψης Γιάλοβας προϋπολογισμού €37,5 εκατ.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς αποσκοπεί στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος».

Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση 9ης Εθνικής Οδού (Τμήμα παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας)», προϋπολογισμού €37,5 εκατ. υπέγραψε σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Intrakat, κ. Αναστάσιος Αρανίτης, έπειτα από την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Παρόντες ήταν επίσης, ο Βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, καθώς αποσκοπεί στην αναβάθμιση του συγκεκριμένου τμήματος του οδικού άξονα «Κυπαρισσία – Φιλιατρά – Πύλος» μέσω της βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών, προσφέροντας, έτσι, ασφάλεια και άνεση στους χρήστες και συνεισφέροντας στη μείωση των ατυχημάτων, αλλά και στην αποσυμφόρηση της περιοχής. Επιπλέον, η αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού δικτύου θα βελτιώσει την προσπελασιμότητα της Μεσσηνίας και θα συμβάλλει περαιτέρω στην τουριστική της ανάπτυξη.

Η παράκαμψη αποτελεί τμήμα της 9ης Εθνικής Οδού, δηλαδή του οδικού άξονα που ξεκινά από την Πάτρα και, μέσω του Πύργου και της Κυπαρισσίας, καταλήγει στη Μεθώνη. Το έργο αφορά στη βελτίωση τμήματος - μήκους 3,5 χλμ. - της υφιστάμενης οδού, και την κατασκευή νέου τμήματος - μήκους 4,2 χλμ. - για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Το έργο, που θα έχει διάρκεια κατασκευής 24 μήνες, θα μειώσει τους χρόνους της διαδρομής και θα αυξήσει τα επίπεδα οδικής ασφάλειας. Στο πλαίσιο της εργολαβίας, θα κατασκευαστούν σημαντικά συνοδά έργα, όπως ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, cut & cover, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, διαβάσεις, ηλεκτροφωτισμός, κ.α.

Η Intrakat διαθέτει ισχυρή παρουσία στην περιοχή, καθώς συμμετέχει στην κοινοπραξία που υλοποιεί το έργο ΣΔΙΤ για την κατασκευή και αναβάθμιση του Οδικού Άξονα Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου (τμήμα Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης), προϋπολογισμού 239,2 εκατ. ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα:

«Σήμερα εδώ, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπογράφεται η σύμβαση, με την ανάδοχο εταιρεία Intrakat, για το έργο της παράκαμψης της Γιάλοβας. Έργο εξαιρετικά σημαντικό για την τοπική κοινωνία και οικονομία.

Η παράκαμψη αποτελεί τμήμα της «9ης Εθνικής Οδού», δηλαδή του οδικού άξονα που ξεκινά από την Πάτρα και, μέσω του Πύργου και της Κυπαρισσίας, καταλήγει στη Μεθώνη.

Το έργο αφορά στη βελτίωση τμήματος - μήκους 3,5 χλμ. - της υφιστάμενης οδού, και την κατασκευή νέου τμήματος - μήκους 4,2 χλμ. - για την παράκαμψη του οικισμού της Γιάλοβας.

Η σύμβαση προβλέπει και συνοδά έργα, όπως ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι, τεχνικά έργα γεφύρωσης ρεμάτων, έργα αντιστήριξης, άνω διάβαση υφιστάμενης οδού, ηλεκτροφωτισμό, διευθέτηση απορροής ομβρίων υδάτων κ.ά.

Το έργο έχει προϋπολογισμό ύψους 37,4 εκατ. ευρώ. Αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 24 μήνες.

Παράλληλα, η σύμβαση περιλαμβάνει προαίρεση για συμπληρωματικά έργα, ένα δικαίωμα που θα μπορεί να ασκηθεί εντός 18 μηνών και θα αφορά, μεταξύ άλλων, ισόπεδο κόμβο και παράπλευρο οδικό δίκτυο, κάθετες οδούς και διευθέτηση χειμάρρων.

Συμπερασματικά, μαζί με τα μεγάλα δημόσια έργα, που συνήθως απορροφούν το ευρύτερο δημόσιο ενδιαφέρον, προχωράμε στην δρομολόγηση και την υλοποίηση πιο μικρών έργων, δημιουργώντας σύγχρονες, βιώσιμες και ανθεκτικές υποδομές.

Υποδομές που ενισχύουν την περιφερειακή ανάπτυξη, δημιουργούν θέσεις απασχόλησης και τονώνουν την κοινωνική συνοχή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intralot: Έσοδα 85,1 εκατ. ευρώ και EBITDA 30,1 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο

Euroxx για Titan: «Ξεκλειδώνει» μεγάλες αξίες το listing της αμερικανικής θυγατρικής - Νέα αυξημένη τιμή στόχος

Alpha Trust Ανδρομέδα: 53 μέτοχοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο πρόγραμμα επανεπένδυσης μερίσματος

gazzetta
gazzetta reader insider insider