Μασκ: Αμοιβή 6 δισ. δολαρίων του ζητούν δικηγόροι για υπόθεση της Tesla

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ: Αμοιβή 6 δισ. δολαρίων του ζητούν δικηγόροι για υπόθεση της Tesla
«Αναγνωρίζουμε ότι η ζητούμενη αμοιβή είναι άνευ προηγουμένου, όσον αφορά το απόλυτο μέγεθος της», ανέφεραν τα τρία δικηγορικά γραφεία.

Οι δικηγόροι που ακύρωσαν την Παρασκευή, την αποζημίωση των 56 δισ. δολαρίων του Έλον Μασκ ως υπερβολική, ζήτησαν νομική αμοιβή ρεκόρ 6 δισ. δολαρίων, καταβλητέα υπό τη μορφή μετοχών της κατασκευάστριας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, αναφέρει το Reuters.

«Αναγνωρίζουμε ότι η ζητούμενη αμοιβή είναι άνευ προηγουμένου, όσον αφορά το απόλυτο μέγεθος της», ανέφεραν τα τρία δικηγορικά γραφεία σε κατάθεση τους σε Δικαστήριο της πολιτείας του Ντέλαγουερ. Σύμφωνα με όσα αξιώνουν τα δικηγορικά γραφεία, η αμοιβή αντιστοιχεί σε ωριαία αμοιβή 288,888 δολαρίων.

Ο Μασκ κατήγγειλε το αίτημα τους ως «εγκληματικό», αναρτώντας στην πλατφόρμα του X ότι «οι δικηγόροι που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να βλάψουν την Tesla θέλουν 6 δισεκατομμύρια δολάρια».

Η Tesla θα πληρώσει τους δικηγόρους που εκπροσωπούσαν τον Ρίτσαρντ Τορνέτα, έναν μέτοχο που μήνυσε τον Μασκ το 2018 για το πακέτο αποδοχών του, ένα αίτημα το οποίο δικαστής του Ντέλαγουερ απέρριψε τον Ιανουάριο.

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων καλείται να πληρώσει την αμοιβή, επειδή επωφελήθηκε από την επιστροφή του πακέτου αμοιβής του Μασκ, το οποίο σύμφωνα με τα δικηγορικά γραφεία θα οδηγήσει στην επιστροφή 266 εκατομμυρίων μετοχών στην Tesla.

«Αυτή η δομή έχει το πλεονέκτημα ότι συνδέει την αμοιβή απευθείας με το όφελος που δημιουργείται και αποφεύγει τη λήψη έστω και ενός σεντ από τον ισολογισμό της Tesla για την πληρωμή των (νομικών) αμοιβών», ανέφεραν οι δικηγόροι, προσθέτοντας ότι η αμοιβή θα εκπίπτει φορολογικά στην Tesla.

Η Tesla και ο δικηγόρος του Μασκ δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Το πακέτο αποδοχών του Μασκ περιελάμβανε δικαιώματα προαίρεσης μετοχών που του επέτρεπαν να αγοράσει μετοχές της Tesla σε πολύ μειωμένες τιμές, με την απαίτηση να διατηρήσει τις μετοχές για πέντε χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider