Eurobank: Υπέρβαση του στόχου για την εθελούσια έξοδο – 600 αιτήσεις, η Τράπεζα θα αποφασίσει πόσες θα αποδεχτεί

Νένα Μαλλιάρα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurobank: Υπέρβαση του στόχου για την εθελούσια έξοδο – 600 αιτήσεις, η Τράπεζα θα αποφασίσει πόσες θα αποδεχτεί
Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, 600 εργαζόμενοι έκαναν αποδοχή του προγράμματος έναντι στόχου της Τράπεζας για 400 αποχωρήσεις.

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank που έληξε χθες. Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, 600 εργαζόμενοι έκαναν αποδοχή του προγράμματος έναντι στόχου της Τράπεζας για 400 αποχωρήσεις. Αφού ο στόχος υπερκαλύφθηκε, είναι στη διακριτική ευχέρεια της Τράπεζας να αποφασίσει πόσα αιτήματα θα αποδεχτεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν κατεύθυνση, ήδη, να εξαντλήσουν τα υπόλοιπα αδειών και να αποδεσμευθούν άμεσα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που «κλείνουν» το πακέτο και διαπραγματεύονται πόσο παραπάνω μπορούν να παραμείνουν στην ενεργό δράση εντός Τράπεζας. Όπως είχε γράψει το insider.gr, το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank είχε αυξημένο εφάπαξ αποζημίωσης στις 160.000 ευρώ από 140.000 που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα της Τράπεζας, ενώ παρείχε ελκυστικότερες επιλογές και όρους αποχώρησης.

Για αποχώρηση με λήψη υποχρεωτικής άδειας 2, 5 ή 7 ετών η αποζημίωση μπορούσε να φτάσει στις 250.000 ευρώ. Όπως προέβλεπε το πρόγραμμα, οι εργαζόμενοι που θα επιλέξουν κάποιο από τα προγράμματα sabbatical θα συνεχίσουν να αμείβονται με μισθούς που δεν θα είναι χαμηλότεροι από την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σημειώνεται ότι στα αντίστοιχα προγράμματα εθελουσίας εξόδου των άλλων τραπεζών η ΣΣΕ δεν αποτελεί τη βάση για τις αμοιβές των εργαζομένων που τελούν σε υποχρεωτική άδεια, καθώς αυτοί λαμβάνουν μέρος του μισθού τους, ουσιαστικά προκειμένου να καλύπτουν ένσημα και ασφάλιση.

Τα προγράμματα sabbatical της Eurobank στο πρόγραμμα εθελουσίας που διήρκεσε από τις 12 έως τις 26 Φεβρουαρίου, ξεχωρίζουν επίσης από πλευράς παροχών, καθώς δίνουν 4 μισθούς για κάθε παιδί έως 22 ετών (από 2 μισθούς που προβλεπόταν στα προηγούμενα προγράμματα εθελουσίας της Τράπεζας), ιατροφαρμακευτική κάλυψη της οικογένειας για 5 έτη, ενώ καλύπτουν και υπηρεσίες επαγγελματικής μετάβασης στην αγορά, μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τρ. Πειραιώς: Στον προθάλαμο της εξόδου στις αγορές για τη διάθεση του 27% από το ΤΧΣ – Προς πολλαπλή υπερκάλυψη και μικρό discount

Οι αποφάσεις για την Πειραιώς – Τι γίνεται με τους εσωτερικούς ελεγκτές – Η προίκα της MIG

Τράπεζες: Ρεκόρ ρευστότητας που «λιμνάζει» και αναζητεί υγιή ζήτηση για νέα δάνεια

gazzetta
gazzetta reader insider insider