WSJ: Ο Μασκ έκανε χρήση ναρκωτικών μαζί με υψηλόβαθμους συνεργάτες του

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
WSJ: Ο Μασκ έκανε χρήση ναρκωτικών μαζί με υψηλόβαθμους συνεργάτες του
Σύμφωνα με την εφημερίδα, στελέχη της Tesla και της SpaceX με αυτόν τον τρόπο είχαν πρόσβαση στον στενό του κύκλο.

Η χρήση παράνομων ναρκωτικών από τον Έλον Μασκ ήταν σε γνώση πολλών νυν και πρώην διευθυντικών στελεχών της Tesla και της SpaceX, αναφέρει η Wall Street Journal.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταφέρει το Bloomeberg, υπήρχε ανησυχία για την ποσότητα ναρκωτικών που κατανάλωνε ο Μασκ, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα έκανε χρήση ναρκωτικών μαζί με ορισμένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του. Η WSJ επικαλείται άτομα που ήταν μάρτυρες της χρήσης ναρκωτικών ή ενημερώθηκαν σχετικά. Το ΔΣ δεν διεξήγαγε έρευνες για το θέμα, ούτε κατέγραψε τυχόν ανησυχίες, ανέφερε η εφημερίδα.

Η σχέση μεταξύ του Μασκ και των διευθυντών του επικρίθηκε από δικαστή του Ντέλαγουερ αυτή την εβδομάδα, η οποία ανέφερε τις συγκρούσεις συμφερόντων του διοικητικού συμβουλίου στην απόφασή της ότι το πακέτο αποδοχών των 55 δισ. δολαρίων του Μασκ ήταν υπερβολικό.

Ο Μασκ και ο δικηγόρος του, Alex Spiro, δεν απάντησαν στα αιτήματα της WSJ για σχολιασμό. Η εφημερίδα ανέφερε προηγουμένως ότι ο Μασκ έχει χρησιμοποιήσει LSD, κοκαΐνη, έκσταση και ψυχεδελικά μανιτάρια, συχνά σε ιδιωτικά πάρτι. Ο Spiro δήλωσε στη WSJ για εκείνη την αναφορά, ότι ο Μασκ υποβάλλεται σε τακτικά και τυχαία τεστ ναρκωτικών στη SpaceX και δεν είχε αποτύχει ποτέ να τα περάσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ορισμένοι φίλοι του και διευθυντικά στελέχη έκαναν χρήση ναρκωτικών μαζί του για να «μην τον αναστατώσουν». Επίσης ορισμένοι προέβαιναν σε χρήση μαζί με τον Μασκ για να μην χάσουν την πρόσβαση στον στενό κοινωνικό του κύκλο.

Ο Μασκ απάντησε στο X στο δημοσιεύματα της WSJ τον περασμένο μήνα σχετικά με την υποτιθέμενη χρήση ναρκωτικών.

«Ό,τι κι αν κάνω, προφανώς θα πρέπει να συνεχίσω να το κάνω!». Ο Μασκ σε ανάρτησή του στο X, κατονόμασε την Tesla και τη SpaceX ως τις πιο πολύτιμες εταιρείες αυτοκινήτων και διαστημικών εταιρειών στον κόσμο. «Αν τα ναρκωτικά βοηθούσαν πραγματικά στη βελτίωση της καθαρής παραγωγικότητάς μου με την πάροδο του χρόνου, σίγουρα θα τα έπαιρνα!».

Φωτογραφία @ΑΡ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider