Στον κλάδο της ΑΙ η καλύτερη τεχνολογική μετοχή της Ευρώπης το 2023 - Goldman Sachs: «Παράθυρο» για νέο ράλι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον κλάδο της ΑΙ η καλύτερη τεχνολογική μετοχή της Ευρώπης το 2023 - Goldman Sachs: «Παράθυρο» για νέο ράλι
Η BE Semiconductor Industries NV υπόσχεται πολλά κέρδη στους επενδυτές

Η ευρωπαϊκή τεχνολογική μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις του περασμένου έτους, η εταιρεία κατασκευής τσιπ, BE Semiconductor, έχει περιθώρια για περισσότερα κέρδη το 2024, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman Sachs, οι οποίοι προβλέπουν ισχυρή ζήτηση για τον προηγμένο εξοπλισμό συσκευασίας τσιπ της εταιρείας.

Στέλεχος της GoΙdman συνιστά στους πελάτες του να αγοράσουν τη μετοχή, προβλέποντας ότι θα ανέλθει έως και τα 165 ευρώ μέσα στους επόμενους 12 μήνες, δηλαδή θα κερδίσει 25% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η τιμή-στόχος της Goldman είναι η υψηλότερη μεταξύ των αναλυτών της Wall Street που παρακολουθεί το Bloomberg.

Η BE Semiconductor είναι μία ευρωπαϊκή εταιρεία που ωφελήθηκε από τη βιασύνη των επενδυτών να ασχοληθούν με την τεχνητή νοημοσύνη. Το 2023 σημείωσε άνοδο άνω του 140% . Όμως δεν συμμερίζονται όλοι οι αναλυτές την αισιοδοξία της Goldman. Για παράδειγμα, η Deutsche Bank έχει εκφράσει την άποψη ότι οι επενδυτές «μπορεί να παρασύρονται λίγο» από την ιστορία της τεχνητής νοημοσύνης.

Τα έσοδα της BE Semiconductor από την υβριδική συγκόλληση θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 500 εκατ. ευρώ έως το 2027, από περίπου 50 εκατ. ευρώ το 2022, σημειώνοντας ότι η εταιρεία έχει ήδη λάβει παραγγελίες επέκτασης της παραγωγικής ικανότητας από την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd., τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple ξεπέρασε τη Samsung σε πωλήσεις smartphones παγκοσμίως το 2023

Το Tesla Model Y γίνεται πιο προσιτό στην ελληνική αγορά

ΗΠΑ: Αυξημένη κατά 0,1% η βιομηχανική παραγωγή τον Δεκέμβριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider