Bird: Πτωχεύει η εταιρεία με τα ηλεκτρικά πατίνια στις πόλεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bird: Πτωχεύει η εταιρεία με τα ηλεκτρικά πατίνια στις πόλεις
Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Δικαίου υπέβαλε η Bird, στο επίλογο μιας ταραχώδους χρονιάς για τη γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών.

Αίτημα υπαγωγής στο άρθρο 11 του Πτωχευτικού Δικαίου υπέβαλε η Bird, στον επίλογο μιας ταραχώδους χρονιάς για τη γνωστή εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών.

Με ανακοίνωσή της, η Bird επιβεβαίωσε ότι έχει εισέλθει σε μια «διαδικασία χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης με στόχο την ενίσχυση του ισολογισμού της». Η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά επιδιώκοντας «μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη».

Ιδρυθείσα το 2017 από το πρώην στέλεχος των Lyft και Uber, Travis VanderZanden, η Bird είναι μία από τις πολυάριθμες startups που διαχειρίζονται κοινόχρηστες πλατφόρμες μικροκινητικότητας σε όλο τον κόσμο, επιτρέποντας στους κατοίκους των πόλεων να πληρώνουν για βραχυπρόθεσμη χρήση ηλεκτρικών πατινιών ή ποδηλάτων. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο στα τέλη του 2021 μέσω συγχώνευσης με SPAC, αλλά σε μια «φορτωμένη» αγορά που βασίστηκε σε αμφισβητήσιμα οικονομικά δεδομένα, η μετοχή της πήρε την κατιούσα, με την κεφαλαιοποίησή της να συρρικνώνεται, από περισσότερα από 2 δισ. δολάρια στο ντεμπούτο της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE), σε μόλις 70 εκατομμύρια δολάρια 12 μήνες αργότερα. Αυτή η πτώση οδήγησε το NYSE να εκδώσει προειδοποίηση ότι η τιμή της μετοχής της Bird ήταν πολύ χαμηλή.

Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν και με την τιμή της μετοχής της να συνεχίζει να πέφτει, ο διευθύνων σύμβουλος VanderZanden αποχώρησε τον Ιούνιο με την εταιρεία να διαγράφεται τελικά από το NYSE τον Σεπτέμβριο.

Ξεχωριστά, η Bird ανακοίνωσε έναν γύρο απολύσεων λίγο μετά την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Spin για 19 εκατομμύρια δολάρια.

Φώτο: Getty Images

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider