Με διψήφιο ποσοστό η ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Apple στην Ελλάδα - Πώς κινείται η ζήτηση για τα iPhone15

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με διψήφιο ποσοστό η ανάπτυξη του οικοσυστήματος της Apple στην Ελλάδα - Πώς κινείται η ζήτηση για τα iPhone15
Ανοδική πορεία για την iSquare, αυξάνεται η ζήτηση για iPhone, iMac, iPad, Apple Watch και Airpods.

Με υψηλούς διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης διευρύνεται το οικοσύστημα της Apple στην Ελλάδα ενώ αύξηση κατά 30% και πλέον, σημειώνει η ζήτηση για την νέα σειρά iPhone15. Για το τρέχον έτος μάλιστα, η iSquare αναμένει τζίρο κοντά στα 400 εκατ. ευρώ, αυξημένο πάνω από 15% σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικότερα σύμφωνα με συνέντευξη του επικεφαλής της Apple, Κωστή Σταυρόπουλου στο Απλά Ψηφιακά, ο επίσημος διανομέας της Apple στην Ελλάδα, iSquare καταγράφει μια διαρκή ανοδική πορεία στη χώρα μας, με τις πωλήσεις της να έχουν τετραπλασιαστεί την τελευταία πενταετία. Ανοδικά δε συνεχίζουν να κινούνται και οι φετινές επιδόσεις, με την iSquare να εκτιμά ότι θα κλείσει τη χρόνια με τζίρο λίγο από τα 400 εκατ. ευρώ, από 340 εκατ. που ήταν πέρυσι καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του 17%.

Τροφοδότης της πορείας αυτής είναι φυσικά η ισχυρή ζήτηση που καταγράφει το iPhone, με την νέα σειρά iPhone 15 να κινείται κατά 30% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι και να μην έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να καλύψει την ζήτηση των προ παραγγελιών.

Αναπτυξιακοί είναι ωστόσο οι ρυθμοί και στο υπόλοιπο οικοσύστημα του αμερικανικού κολοσσού που διατίθεται στη χώρα μας. Για την ακρίβεια, όπως εξήγησε ο κ. Σταυρόπουλος η αναλογία είναι ότι για κάθε 1.000 συσκευές iPhone, πωλούνται ακόμα 800 από το λοιπό οικοσύστημα (iMac, iPad, Apple Watch και Airpods) χωρίς σε αυτά να περιλαμβάνονται τα περιφερειακά είδη.

Η προαναφερθείσα πορεία έχει ως αποτέλεσμα η Apple να διατηρεί λίγο περισσότερες από 1,5 εκατ. ενεργές συσκευές iPhone στην Ελλάδα και η iSquare να διακινεί πάνω από 1 εκατ. κωδικούς προϊόντων ετησίως ενώ ανάπτυξη μέσω των καταστημάτων της να γνωρίζει και η iStorm.

Σημειωτέον ότι ειδικά στην περίπτωση της iStorm, προσφάτως αναβαθμίστηκε σε Apple Premium Partner από Premium Reseller, γεγονός που μεταφράζεται και σε αναβάθμιση της εμπειρίας του πελάτη. Έχοντας ανοίξει 2 καταστήματα που φέρουν την σφραγίδα και ακολουθούν τον σχεδιασμό ενός premium συνεργάτη της Apple, η iStorm σχεδιάζει να ακολουθήσει ένα ευρύ πλάνο ανακαίνισης για το σύνολο των καταστημάτων της (10 σε Ελλάδα και 4 στην Κύπρο) ενώ στόχος είναι να ανοίξει και πέντε ακόμα σε ορίζοντα πενταετίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η Apple διακόπτει τις πωλήσεις ορισμένων «έξυπνων ρολογιών» στις ΗΠΑ εν μέσω εορταστικής περιόδου

iPhone 15: Η Apple επιδιορθώνει το πρόβλημα υπερθέρμανσης της συσκευής

«Μπελάδες» για την Apple μετά από σωρεία παραπόνων για υπερθέρμανση των νέων iPhone 15

gazzetta
gazzetta reader insider insider