Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εγκαινιάστηκε ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα
Συνεργασία μεταξύ ΚΠΙΣΝ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Στη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, με 50 θέσεις για ταυτόχρονη φόρτιση, προχώρησαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), η Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ - επίσημου εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η πρώτη φάση του έργου ξεκινά με τη λειτουργία 24 θέσεων στο ισόγειο του χώρου στάθμευσης του ΚΠΙΣΝ – συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ-, ενώ εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW (AC).

Σε μια κοινή προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση του κοινού προς την πράσινη μετάβαση, η νέα αυτή υπηρεσία λειτουργεί σε 24ωρη βάση και παρέχεται δωρεάν στους επισκέπτες του ΚΠΙΣΝ για έναν χρόνο. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα να δοκιμάζουν τις δυνατότητες που παρέχουν τα plug-in υβριδικά οχήματα της Range Rover.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου, Γενικός Διευθυντής της ΚΠΙΣΝ ΜΑΕ, ο Γιάννης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και ο Μιχάλης Η. Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΑΕ, αναφέρθηκαν στη συνεργασία των τριών φορέων, παρουσίασαν το όραμα τους για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και την πράσινη ενέργεια και απάντησαν σε ερωτήσεις εκπροσώπων του Τύπου. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Κατερίνα Χριστοφιλίδου.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου, Γενικός Διευθυντής της ΚΠΙΣΝ ΜΑΕ, δήλωσε: «Με κοινό τόπο τη βιωσιμότητα και την κοινωνική ευαισθητοποίηση για την πράσινη κινητικότητα, η συνεργασία αυτή πιστοποιεί για ακόμα μία φορά πως το ΚΠΙΣΝ αποτελεί πρότυπο δημόσιου χώρου και σύμπραξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η σημερινή ημέρα μας βρίσκει με δύο πολύτιμους συνεργάτες που σέβονται και έμπρακτα τιμούν την αποστολή του ΚΠΙΣΝ».

Αναφερόμενος στο όραμα της ΦΑΕΕ, ο Γιάννης Μητρόπουλος, Πρόεδρος ΕΣΠΕΝ και Γενικός Διευθυντής στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η στρατηγική συνεργασία μας με το ΚΠΙΣΝ και την Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ για τη δημιουργία του μεγαλύτερου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα, επιβεβαιώνει την προσήλωση της εταιρείας μας στην υιοθέτηση πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση της καινοτομίας και της βιωσιμότητας. Στο Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας επενδύουμε σταθερά στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που συμβάλλουν στην διείσδυση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης, προς όφελος των καταναλωτών πάντα με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο Μιχάλης Η. Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ -επίσημου εισαγωγέα Jaguar, Range Rover, Defender και Discovery - και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, επισήμανε: «Η Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ συμμετέχει ενεργά σε μία ακόμη εξαιρετική πρωτοβουλία, αποδεικνύοντας στην πράξη τη δέσμευσή της στην επίτευξη μίας σειράς στόχων που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνεται και από άλλες πρωτοβουλίες όπως η ένταξη της Εταιρίας στο δείκτη περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης ESG του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς και η ανάπτυξη του Project «Ecoshift» με την υποστήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης, που στόχο έχει να προωθήσει λύσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων. Η σημερινή πρωτοβουλία είναι μια νέα προσπάθεια σε συνεργασία με εξαιρετικούς συνοδοιπόρους το ΚΠΙΣΝ και το Φυσικό Αέριο ΕΕΕ. Μαζί βάζουμε ένα ακόμη λιθαράκι στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που συνιστά μονόδρομο για την κοινωνία και το περιβάλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Αστικά λεωφορεία: Στην «πρίζα» το δίκτυο φόρτισης για τα 140 ηλεκτρικά οχήματα που «περιμένει» η Αθήνα

Sunlight: Αυξάνεται η πιλοτική επένδυση για μπαταρίες λιθίου – Προπομπός του Gigafactory των 2 δισ. ευρώ

Hellenic Cables: Σύμβαση προμήθειας καλωδίων υψηλής τάσης με την Energinet

gazzetta
gazzetta reader insider insider