Ηλ. Ξηρουχάκης (ΤΧΣ): «Συνεχίζουμε δυναμικά το πρόγραμμα αποεπένδυσης»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλ. Ξηρουχάκης (ΤΧΣ): «Συνεχίζουμε δυναμικά το πρόγραμμα αποεπένδυσης»
Ο CEO του ΤΧΣ ευχαριστεί τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Alpha Bank για την εξαιρετική, όπως την χαρακτηρίζει, συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια και τα θετικά της αποτελέσματα. Παράλληλα, σημειώνει ότι το Ταμείο προχωρά με τη διάθεση μέρους της μετοχικής του συμμετοχής στην Εθνική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

«Συνεχίζουμε δυναμικά και συντεταγμένα το πρόγραμμα αποεπένδυσης του Ταμείου με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πώλησης του συνόλου της συμμετοχής μας στην Alpha Bank, σε έναν εκ των κορυφαίων θεσμικών στρατηγικών επενδυτών στην Ευρώπη», αναφέρει σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Ηλίας Ξηρουχάκης, έπειτα από την πώληση 211.138.299 μετοχών της Alpha στην UniCredit, έναντι συνολικού τιμήματος 293,48 εκατ. ευρώ.

Ο CEO του ΤΧΣ ευχαριστεί τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της Alpha Bank για την εξαιρετική, όπως την χαρακτηρίζει, συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια και τα θετικά της αποτελέσματα. Παράλληλα, σημειώνει ότι το Ταμείο προχωρά με τη διάθεση μέρους της μετοχικής του συμμετοχής στην Εθνική Τράπεζα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Νοεμβρίου.

«Βασική αποστολή μας στο ΤΧΣ είναι να υποστηρίξουμε ενεργά τις ελληνικές τράπεζες και την εθνική οικονομία, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα και διασφαλίζοντας τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας. Με την ολοκλήρωση της Στρατηγικής Αποεπένδυσης θα έχουμε εκπληρώσει αποτελεσματικά τον σκοπό μας, έχοντας υλοποιήσει τη σημαντικότερη αναπτυξιακή επένδυση που έχει πραγματοποιηθεί στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και την Ελληνική οικονομία εν γένει τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συμβολή μας στο κρίσιμο έργο της αποκατάστασης της κεφαλαιακής ανθεκτικότητας και κερδοφορίας των Ελληνικών Τραπεζών, όπως επίσης της ανταγωνιστικότητας και της αναπτυξιακής προοπτικής της ελληνικής οικονομίας, έχοντας θέσει ως βασικό στόχο την επίτευξη της βιώσιμης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της χώρας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Morgan Stanley: Θέμα χρόνου η αναβάθμιση της Ελλάδας από Fitch - Moody's, Υπεραπόδοση της οικονομίας μέχρι και το 2025

Optima Bank: Στα 73,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο - Ενισχύθηκαν 65% οι καταθέσεις

Mega deal 3,1 δισ. δολαρίων της CPLP του Μαρινάκη για 11 πλοία LNG

gazzetta
gazzetta readerinsiderinsider