Mercedes-Benz: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Βουτιά» 5% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mercedes-Benz: Κάτω από τις εκτιμήσεις τα κέρδη στο γ' τρίμηνο - «Βουτιά» 5% για τη μετοχή
Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν τα κέρδη της Mercedes-Benz στο γ' τρίμηνο του έτους, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επλήγη σημαντικά από το υποτονικό περιβάλλον που επικρατεί στην αγορά αλλά και από τον ανταγωνισμό στον κλάδο.

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψαν τα κέρδη της Mercedes-Benz στο γ' τρίμηνο του έτους, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επλήγη σημαντικά από το υποτονικό περιβάλλον που επικρατεί στην αγορά αλλά και από τον ανταγωνισμό στον κλάδο.

Πιο αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο γερμανικός κολοσσός, τα κέρδη προ φόρων και τόκων του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 4,8 δισ. ευρώ στο γ' τρίμηνο, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 7%, ενώ την ίδια στιγμή τα έσοδα υποχώρησαν κατά 1,4% στα 37,2 δισ. ευρώ, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 5% στο τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου, κυρίως λόγω των διαταραχών που παρουσιάστηκαν στις αλυσίδες εφοδιασμού, ενώ το μερίδιο της Mercedes στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκε από 6% σε 11% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας, η μετοχή της Mercedes-Benz καταγράφει απώλειες άνω του 5% στις συναλλαγές στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, στη χειρότερη ημερήσια επίδοσή της από τις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG (πρώην Refinitiv).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider