Lockheed Martin: Άνοδος κερδών και πωλήσεων λόγω της ισχυρής ζήτησης για όπλα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lockheed Martin: Άνοδος κερδών και πωλήσεων λόγω της ισχυρής ζήτησης για όπλα
Λόγω της αυξημένης ζήτησης για όπλα που προκαλούν οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα κέρδη και τα συνολικά έσοδα της Lockheed Martin για το β' τρίμηνο του 2023, με την αμερικανική εταιρεία να αναθεωρεί προς τα πάνω τους στόχους της για το σύνολο του 2023 λόγω της αυξημένης ζήτησης για όπλα που προκαλούν οι παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Τα συνολικά κέρδη έφτασαν τα 1,7 δισ. δολάρια ή 6,63 δολάρια ανά μετοχή έναντι 309 εκατ. δολαρίων ή 1,16 δολαρίων ανά μετοχή στο β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του FactSet ανέμεναν κέρδη 6,45 δολαρίων ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 16,7 δισ. δολάρια έναντι 15,4 δισ. δολαρίων στο β' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα στα 15,92 δισ. δολάρια.

Οι τριμηνιαίες πωλήσεις της αεροναυπηγικής μονάδας της Lockheed, της «ναυαρχίδας» του ομίλου, αυξήθηκαν κατά 17,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, στα 6,88 δισ. δολάρια. Το περσινό δεύτερο τρίμηνο επλήγη από το τέλος ορισμένων ομοσπονδιακών χρηματοδοτήσεων και τους περιορισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού που προέκυψαν από την πανδημία.

Προς τα πάνω οι εκτιμήσεις για το 2023

Η διοίκηση της τράπεζας αναθεώρησε προς τα πάνω τους στόχους της για το σύνολο του 2023, αναμένοντας πλέον κέρδη 27 με 27,2 δολαριών ανά μετοχή έναντι 26,6 με 26,9 δολαρίων ανά μετοχή στο προηγούμενο guidance.

Ακόμα, περιμένει προς τα έσοδα πωλήσεων θα κινηθούν μεταξύ των 66,25 δισ. και των 66,75 δισ. δολαρίων έναντι της εκτίμησης για έσοδα 65 με 66 δισ. δολαρίων στο προηγούμενο guidance.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, η μετοχή της Lockheed Martin έφτασε να ενισχύεται άνω του 1% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street για την Τρίτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Bank of America: Πάνω από τις εκτιμήσεις κέρδη και έσοδα - Άνοδος 121% στις προβλέψεις για ζημίες

ΗΠΑ: Τα επιτόκια «τάισαν» τα κέρδη και τα έσοδα της BNY Mellon στο β' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider