Στηρίζει Ιαπωνία ο Μπάφετ - Τα «ρέστα» του στους «sogo shosha»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στηρίζει Ιαπωνία ο Μπάφετ - Τα «ρέστα» του στους «sogo shosha»
Επιμένει... ιαπωνικά ο Γουόρεν Μπάφετ με νέες επενδύσεις στις sogo shosha (πολυεθνικές που εισάγουν από ενέργεια και μέταλλα έως τρόφιμα και υφάσματα στην χώρα, ενώ προσφέρουν και υπηρεσίες στον κλάδο της μεταποίησης).

Επιμένει... ιαπωνικά ο Γουόρεν Μπάφετ με την Berkshire Hathaway να αυξάνει τουλάχιστον 8,5% κατά μέσο όρο το μερίδιο μετοχών που κατέχει στις Itochu, Marubeni, Mitsubishi, Mitsui & Co. και Sumitomo.

Το επενδυτικό fund αύξησε τη συμμετοχή του στις πέντε κολοσσιαίες εταιρείες εμπορίου στην Ιαπωνία, καθώς ο έμπειρος δισεκατομμυριούχος «βλέπει» μεγάλες ευκαιρίες στη χώρα. Οι εταιρείες στις οποίες επένδυσε ο Μπάφετ, γνωστές και sogo shosha, είναι πολυεθνικές που εισάγουν από ενέργεια και μέταλλα έως τρόφιμα και υφάσματα στην Ιαπωνία, ενώ προσφέρουν και υπηρεσίες στον κλάδο της μεταποίησης. Παράλληλα, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της ιαπωνικής οικονομίας και συνέβαλαν στο «άνοιγμα» της χώρας στην παγκοσμιοποίηση.

Με αφορμή το πρόσφατο ταξίδι του μεγαλοεπενδυτή στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου τον Απρίλιο, ο Γέσπερ Κολ της Monex Group επεσήμανε πως οι επιλογές του Μπάφετ αποτελούν ψήφος εμπιστοσύνης, ιδιαίτερα για τους εγχώριους επενδυτές στην Ιαπωνία. «Σημαίνει πως η Ιαπωνία μπορεί να αποφέρει σημαντικές επιστροφές στους επενδυτές» πρόσθεσε.

Ο Κολ ανέφερε ακόμα πως η επίσκεψη του Μπάφετ μπορεί να φέρει αίσθημα εμπιστοσύνης για τους επενδυτές στην Ιαπωνία καθώς η χώρα συνεχίζει να δοκιμάζεται από τα χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης. Σημειώνεται πως η κατανάλωση του ιδιωτικού τομέα είναι κρίσιμη για την οικονομία της Ιαπωνίας, καθώς ξεπερνά το 50% του ΑΕΠ της χώρας. «Για κάθε νέο εγχείρημα και για κάθε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, οι επενδυτικοί οίκοι θα έχουν άμεση γνώση και πρόσβαση σε αυτά. Και αυτό είναι κάτι που θα μπορεί να εκμεταλλευτεί η ξεχωριστή "κεραία" της Berkshire Hathaway, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού» τόνισε ο Κολ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Καμπανάκι» JP Morgan για το ράλι των μετοχών - Πίεση στο 2ο εξάμηνο το 2023

Βγαίνει στις αγορές η Alpha Bank για την ενίσχυση των MREL

Goldman Sachs: Άλλη μία τράπεζα που υποβαθμίζει την πρόβλεψη ανάπτυξης της Κίνας

gazzetta
gazzetta reader insider insider