Siemens: Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ για αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Siemens: Επενδύσεις 2 δισ. ευρώ για αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής
Επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της Siemens, καθώς ο γερμανικός κολοσσός προσπαθεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνολογίας.

Επενδύσεις ύψους 2 δισ. ευρώ προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της Siemens, καθώς ο γερμανικός κολοσσός προσπαθεί να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση για προϊόντα μηχανολογικού εξοπλισμού και τεχνολογίας.

Σύμφωνα με το Reuters, η Siemens σκοπεύει να δημιουργήσει νέες μονάδες παραγωγής, εκπαιδευτικά campus και κέντρα έρευνας και ανάπτυξης σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς στοχεύει στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία.

Όπως ανέφερε η γερμανική εταιρεία, σχεδόν 500 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν στη διάρκεια του 2023 για δράσεις έρευνας και ανάπτυξης, ενώ περίπου 200 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για τις ανάγκες δημιουργίας ενός νέου εργοστασίου στη Σιγκαπούρη. Ακόμα 140 εκατ. ευρώ θα δαπανηθούν για την επέκταση του εργοστασίου που διατηρεί στην κινεζική πόλη Chengdu και τη δημιουργία μίας νέας μονάδας στην Shenzhen.

«Η Siemens αναπτύσσεται σήμερα με ρυθμό ισχυρότερο από αυτόν της αγοράς. Σήμερα ανακοινώνουμε μια επενδυτική στρατηγική για την τόνωση της μελλοντικής ανάπτυξης, την προώθηση της καινοτομίας και την αύξηση της ανθεκτικότητας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Roland Busch.

Σημειώνεται πως ο γερμανικός κολοσσός απασχολεί περισσότερους από 310.000 εργαζόμενους, ενώ το περασμένο έτος είδε τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 16% σε ετήσια βάση στα 72 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Επεκτάσεις Αττικής Οδού: Μοντέλο παραχώρησης και διόδια στην Πρότυπη Πρόταση των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις-ΑΒΑΞ

Ολοκληρώνεται το mega deal της ΙΟΝ – Στον Σπύρο Θεοδωρόπουλο ο έλεγχος

Sani/Ikos: Στο φουλ οι μηχανές για τα νέα ξενοδοχεία του Ομίλου 

gazzetta
gazzetta reader insider insider