«Βγάζω 16.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το μυστικό 29χρονης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Βγάζω 16.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 3 ώρες ημερησίως» - Το μυστικό 29χρονης
«Μπορείς να κάνεις τα πάντα όταν σκέφτεσαι λίγο έξω από το κουτί» τονίζει η 29χρονη που πλέον ζει για τον εαυτό της και... συμβουλεύει.

Όταν η Μισέλ Τσέτσι έφυγε από τις ΗΠΑ το 2019, σχεδίαζε να λείψει μόνο για λίγους μήνες - όμως σήμερα, έκανε την «τρέλα» της επάγγελμα και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, καθώς εργάζεται εξ' αποστάσεως ως freelancer συγγραφέας και παραγωγός βίντεο, βγάζοντας μίνιμουμ 4.000 δολάρια (3.742 ευρώ) τον μήνα και «ταβάνι» 17.000 ευρώ (σχεδόν 16.000 ευρώ) μηναίως, ενώ δουλεύει 15 έως 30 ώρες την εβδομάδα (3 με 6 ημερησίως).

«Αντί να αισθάνομαι απλώς κολλημένη στο ένα μέρος της ζωής μου, ζω σε ένα διεθνές περιβάλλον διαρκώς, όπου εξακολουθώ να είμαι ταξιδιώτισσα και επισκέπτρια. Είναι εκπληκτικό για εμένα», τονίζει η 29χρονη μιλώντας στο Business Insider. Μετά την αποφοίτησή της το 2015, απολάμβανε τη δουλειά της ως παραγωγός ειδήσεων σε τοπικά ΜΜΕ για τέσσερα χρόνια, αλλά είχε μια έντονη επιθυμία να ταξιδέψει και να ζήσει με απόλυτη ελευθερία, και έτσι τον Σεπτέμβριο του 2019, πούλησε τα περισσότερα από τα περιουσιακά της στοιχεία και ανέβηκε σε μια πτήση με προορισμό το Ισραήλ.

Τους πρώτους μήνες της στο εξωτερικό, ταξίδεψε στην Κύπρο, την Ινδία και το Νεπάλ, όπου προσπάθησε να κάνει την εμπειρία να διαρκέσει όσο το δυνατόν περισσότερο και όταν σύντομα κατάλαβε πως η διασκέδασή της έφτανε στο τέλος της, είχε μια ιδέα που θα της άλλαζε τη ζωή: «Τι θα γινόταν αν έβρισκε έναν τρόπο να βγάζω χρήματα δουλεύοντας εξ αποστάσεως;» διερωτήθηκε και ξεκίνησε να περιηγείται στο Upwork και σε άλλες πλατφόρμες για ανεξάρτητες συνεργασίες.

«Σκεφτόμουν πως εάν πρόκειται να βρω ξανά μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, θα ριζώσω σε ένα μέρος. Ήθελα πραγματικά να δημιουργήσω έναν τρόπο ζωής όπου θα μπορούσα να διατηρήσω την ανεξαρτησία μου στο πού θα βρίσκομαι. Ενώ βρήκα δουλειές, τα χρήματα δεν ήταν καλά, όμως σταδιακά, το όλο πράγμα άρχισε να "ρολάρει". Έπειτα από περίπου έξι μήνες, έβγαζα τόσα όσα είχα στην παλιά μου δουλειά, περίπου 50.000 δολάρια ετησίως - ενώ πλέον εργαζόμουν περίπου τις μισές ώρες, για να μην αναφέρω τα ταξίδια στον κόσμο που έχω τη δυνατότητα να κάνω» υπογραμμίζει η νεαρή.

Δεν άργησε να ξεπεράσει τις απολαβές από την προηγούμενη εργασία της, κερδίζοντας 10.000 δολάρια για μερικούς μήνες ενώ το ρεκόρ ή το... ζενίθ της, μέχρι τώρα ήταν τα 17.000 δολάρια του περασμένου Ιουνίου. Παράλληλα, περισσότερους από 68.000 ακολούθους στο TikTok - όπου δημοσιεύει τις κορυφαίες στιγμές και τις συμβουλές της από τα ταξίδια της - αν και μόλις πρόσφατα άρχισε να κερδίζει «λίγα χρήματα» μέσω των social media.

«Αναρωτιόμουν πώς οι ψηφιακοί νομάδες μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής τους. Έμεινα πραγματικά έκπληκτη. Είπα "οκ, εντάξει" αυτό μπορεί να είναι και βιώσιμο και διασκεδαστικό. Συνεχίζω να ασχολούμαι με τη συγγραφή περιεχομένου ως ελεύθερη επαγγελματίας, αλλά άρχισα να επιστρέφω περισσότερο προς τις ρίζες μου, δηλαδή στην παραγωγή βίντεο. Αν και οι πελάτες μου ποικίλλουν, συχνά κινηματογραφώ και παράγω περιεχόμενο για εταιρείες της τουριστικής βιομηχανίας — έργα που συνήθως πληρώνουν καλά. Είναι παράξενο να κοιτάζω πίσω την εποχή που ήμουν εργαζόμενη στα ΜΜΕ και ένιωθα ότι οι δεξιότητές μου δεν μπορούσαν να μεταφερθούν οπουδήποτε αλλού. Τώρα λέω "ουάου" υπάρχουν τόσα πολλά που μπορείς να κάνεις με τις ικανότητές σου όταν σκέφτεσαι λίγο έξω από το κουτί», διαμηνύει.

Όταν δεν ταξιδεύει, η 29χρονη έχει τη «βάση» στο Τελ Αβίβ, την οποία επέλεξε για την προσβασιμότητά της τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία. Ενώ το Τελ Αβίβ μπορεί να είναι ένα αρκετά ακριβό μέρος για να ζεις, η Τσέτσι τα καταφέρνει καθώς το μεγαλύτερο «αγκάθι» για το πορτοφόλι της, δεν είναι το στεγαστικό αλλά τα αεροπορικά εισιτήρια. Όμως, λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού μεταξύ των αεροπορικών εταιρειών, βρίσκει «ελκυστικές» προσφορές για φθηνά εισιτήρια και φέρνει με άνεση βόλτα τα οικονομικά της.

Ωστόσο, δεν ήταν όλα ρόδινα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έπρεπε να επιστρέψει στις ΗΠΑ και να μείνει με την οικογένειά της στη Νέα Υόρκη ενώ τα συνεχόμενα «πήγαινε-έλα», αποδείχθηκαν ιδιαιτέρως δαπανηρά. Ταυτόχρονα, ενώ οι καλύτεροί της φίλοι βρίσκονται επί αμερικανικού εδάφους, η ίδια δηλώνει πως έχει φίλους «παντού», ενώ το να ταξιδεύει μόνη της είναι ένας «εξαιρετικός τρόπος για να γνωρίσεις νέους ανθρώπους». Αν και δεν πιστεύει ότι ο νομαδικός τρόπος ζωής είναι για όλους, δεν σκοπεύει να τον εγκαταλείψει σύντομα: «Ζω για τον εαυτό μου σε αυτό το σημείο της ζωής μου» αναφέρει καταληκτικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Από ντελιβεράς στην Pizza Hut και χωρίς πτυχίο, έγινε «γίγαντας» 1 δισ. ευρώ

Άφραγκος στα 28 - Επέστρεψε στο πατρικό του σπίτι: Η «δικαίωση» του Σάιμον Κάουελ

Το ελιξίριο της νεότητας: Δίνει 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για να ξαναγίνει 18 ετών

gazzetta
gazzetta reader insider insider