Αναβλήθηκε για 48 ώρες η εκτόξευση του Starship - «Επιβεβαιώθηκε» ο Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβλήθηκε για 48 ώρες η εκτόξευση του Starship - «Επιβεβαιώθηκε» ο Μασκ
Στην αναβολή της εκτόξευσης του διαστημόπλοιου Starship για 48 ώρες προχώρησε η SpaceX του Έλον Μασκ, δεκαπέντε μόλις λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας.

Στην αναβολή της εκτόξευσης του διαστημόπλοιου Starship για 48 ώρες προχώρησε η SpaceX του Έλον Μασκ, δεκαπέντε μόλις λεπτά πριν την έναρξη της διαδικασίας, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες που είχε εκφράσει νωρίτερα ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η εκτόξευση της πρώτης μη επανδρωμένης δοκιμαστικής πτήσης του οχήματος στο διάστημα αναβλήθηκε καθώς παρουσιάστηκε ένα θέμα συμπίεσης στον κάτω όροφο του βοηθητικού πυραύλου προώθησης.

Το Starship έχει ύψος σχεδόν 120 μέτρα και είναι σχεδιασμένο να έχει σχεδόν διπλάσια ώθηση από οποιονδήποτε πύραυλο στην ιστορία, ενώ επρόκειτο να εκτοξευτεί από από το Μπόκα Τσίκα στο Τέξας.

Το διαστημόπλοιο Starship της εταιρείας του Έλον Μασκ θα εκτοξευθεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων την Τετάρτη- χωρίς πλήρωμα και έχει σχεδιαστεί για να μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί πλήρως και γρήγορα. Όπως αναφέρει το Reuters, το κορυφαίο τμήμα του έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν σε μια σύντομη εκτόξευση, αλλά αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα εκτοξευθεί μαζί με το χαμηλότερο τμήμα του.

Η εκτόξευση του οχήματος στο διάστημα για πρώτη φορά θα ήταν ένα ορόσημο για τις φιλοδοξίες της SpaceX να στείλει ανθρώπους στη Σελήνη και τελικά στον Άρη -- τουλάχιστον αρχικά ως μέρος του προγράμματος επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων της NASA, Artemis.

Μια επιτυχής πρώτη πτήση θα κατέτασσε επίσης αυτόματα το σύστημα Starship ως το πιο ισχυρό όχημα εκτόξευσης στη Γη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starship: Έτοιμο για εκτόξευση το διαστημόπλοιο της SpaceX - «Απαισιόδοξος» ο Έλον Μασκ

Οι 25 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου: O Αρνό στην κορυφή - «Πληγωμένοι» Μπέζος και Μασκ

gazzetta
gazzetta reader insider insider