Οριστική η αποχώρηση της Maersk από τη Ρωσία μετά την πώληση δύο εγκαταστάσεων logistics

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οριστική η αποχώρηση της Maersk από τη Ρωσία μετά την πώληση δύο εγκαταστάσεων logistics
Την οριστική αποχώρηση της A.P. Moller-Maersk από την Ρωσία σηματοδοτεί η πώληση δύο εγκαταστάσεων logistics που διατηρούσε στη χώρα ο ναυτιλιακός κολοσσός, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Την οριστική αποχώρηση της A.P. Moller-Maersk από την Ρωσία σηματοδοτεί η πώληση δύο εγκαταστάσεων logistics που διατηρούσε στη χώρα ο ναυτιλιακός κολοσσός, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Αναλυτικότερα όπως αναφέρει το Reuters, η Maersk ολοκλήρωσε την πώληση των δύο κέντρων logistics στην ρωσική IG Finance Development Limited, με έδρα στην Κύπρο, η οποία έχει συνάψει συμφωνία με την Arosa, έναν μεγάλο εισαγωγέα τροφίμων στη Ρωσία, για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Maersk, η πρώτη εκ των δύο εγκαταστάσεων βρίσκεται στο Novorossiisk και έχει χωρητικότητα 1.500 εμπορευματοκιβωτίων, ενώ η δεύτερη βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την εύρεση νέου ιδιοκτήτη για τις δύο εγκαταστάσεις logistics στη Ρωσία» ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της Maersk Karsten Kildahl, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η εταιρεία υλοποιεί την απόφασή της να εκχωρήσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που διατηρούσε στη χώρα.

Πλέον, μοναδική εκκρεμότητα του δανέζικου κολοσσού για την πλήρη απεμπλοκή της από την ρωσική αγορά είναι η πώληση τεσσάρων ρευμουλκών, διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ericsson: «Κόβει» 1.400 θέσεις εργασίας στη Σουηδία - Έρχονται απολύσεις και αλλού, λένε πηγές

«Το ChatGPT είναι εντυπωσιακό, αλλά...» - Ο προβληματισμός του συνιδρυτή της Apple

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο - Νέο εξοπλιστικό πακέτο μισού δισ. δολαρίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider